Schimbări majore la Apple: Scott Forstall pleacă din fruntea departamentului iOS

Scris de | 30 octombrie, 2012
Schimbări majore la Apple: Scott Forstall pleacă din fruntea departamentului iOS

Scott Forstall va renunţa din 2013 la rolul de vicepreşedinte al departamentului iOS din cadrul Apple, informează compania din Cupertino într-un comunicat de presă oficial. Conform celor de la Wall Street Journal, motivul principal pentru care a luat această decizie a fost presiunea negativă legată de eşecul Apple Maps.

Apple a anunţat cea mai importantă schimbare în ierarhia conducerii companiei de la numirea lui Tim Cook în funcţia de CEO încoace. Plecarea lui Scott Forstall va însemna o modificare completă pentru departamentul dedicat platformei iOS. Astfel, Jony Ive, actualul vicepreşedinte în cadrul departamentului de design, se va ocupa de interfaţa platformei, în timp ce Eddy Cue va fi responsabil pentru Apple Maps, App Store, Siri, iCloud, iBookstore şi iTunes. Craig Federighi va conduce dezvoltarea pe partea de software a OS X şi iOS.

Se pare că motivul pentru care Scott Forstall a decis să plece de la Apple, conform unor publicaţii precum The New York Times şi Wall Street Journal, a fost eşecul hărţilor din noul iOS 6, mai exact refuzul acestuia de a semna o scrisoare în care să-şi ceară scuze de la utilizatori. Scott Forstall a socotit că problema Apple Maps a fost exagerată, lucru care nu a fost pe placul lui Tim Cook şi al colegilor.

O altă informaţie interesantă, publicată de The New York Times, relevă faptul că tensiunea dintre Jony Ive şi Scott Forstall era atât de mare încât cei doi nu puteau sta în aceeaşi încăpere.

Etichete: , , , , ,