Sony Xperia P review: Manevrabilitate bună, autonomie mediocră

Scris de | 14 noiembrie, 2012
Sony Xperia P review: Manevrabilitate bună, autonomie mediocră

Xperia P este un allrounder  şic cu display super luminos, uşor lizibil şi ritm de lucru rapid – care însă se “sufocă” destul de repede.

Xperia P este noul model reușit de la Sony. Este extraordinar de uşor de manevrat chiar şi cu o singură mână, compact, şi prezintă un display foarte bun şi în acelaşi timp foarte luminos. În spate stă tehnologia display numită „White Magic“, la care, conform lui Sony, structura tipică a unui display LC din trei subpixeli (roşu, verde, albastru) per pixel va fi înlocuită cu un alt subpixel, alb. Acest lucru are două avantaje: display-ul este atât de luminos încât se poate vedea bine şi în lumina directă a soarelui.

Dacă totuşi mărești luminozitatea, în condiţii întunecate culorile sunt umbrite. De aceea recomandarea noastră este să lași luminozitatea automată activă, pentru că numai aşa va intra în joc şi cel de al doilea avantaj: în interior sau seara, pe baza pixelului alb, Xperia P poate reduce considerabil iluminarea fundalului. Acest lucru ar trebui să reducă consumul de energie – cel puţin teoretic.

Nepotrivit pentru avansați
În practică este din păcate aşa, că trebuie să îi descurajăm pe power-useri cu privire la acest aparat. Pentru că autonomia acumulatorului, de exact două ore şi jumătate în utilizare combinată, este slabă. Şi durata convorbirilor este comparativ mică.  Însă cum am spus: acest lucru este valabil pentru utilizatorii avansați. Dacă navigaţi pe internet numai din când în când, efectuaţi două convorbiri pe zi şi vă verificaţi email-urile din când în când, situaţia este din nou mai relaxată. Xperia P oferă cu un ritm de lucru bun datorită rapidului procesor dual core de 1 GB şi cu excepţia unui zgomot uşor în timpul convorbirii, are valori acustice şi radio decente. Foarte clar: autonomia acumulatorului lui P este critică, în rest compactul Allrounder ştie să se facă absolut plăcut. Cu un display foarte bun, dotare contemporană, manipulare plăcută şi cameră solidă de 8 megapixeli este chiar bun.

Etichete: , , ,