Sony Xperia U review: O afacere bună

Scris de | 15 noiembrie, 2012
Sony Xperia U review: O afacere bună

Cu display-ul său relativ mic de 3,5 inchi, Xperia U este cel mai mic şi în acelaşi timp şi cel mai rentabil începător de la Sony.

El completează trio-ul seriei NXT, pe care o puteţi recunoaşte după banda transparentă dintre carcasă şi partea de antenă. La U aceasta luminează chiar în diferite culori, în funcţie de conţinutul display-ului. O jucărie drăguţă care se poate opri. Ceea ce îl reprezintă pe Xperia U este formatul său compact. Se potriveşte practic în orice buzunar de pantalon şi jachetă, orice colţ al ecranului este comod şi nu te deranjează la degete. Şi chiar dacă scrisul apare deseori mic, interfaţa Android se poate manevra în siguranţă datorită rezoluţiei practice a display-ului de 480 x 854 pixeli. Chiar şi editarea mesajelor în modul portrait funcţionează surprinzător de bine.

Numai navigatul pe paginile de internet, care nu oferă versiuni mobile, degenerează repede într-o defilare permanentă și obositoare. Dotarea este în mare măsură completă: procesorul dual core oferă un ritm de lucru decent, se împotmoleşte numai ocazional la input-uri rapide. Cip-ul NFC nu este instalat. Mai greu de digerat este memoria neextensibilă, pentru că cei 6 GB disponibili se umplu rapid cu câteva melodii şi clip-uri video.
Acumulator slab, sunet bun
De altfel, modelul U este ideal pentru cei care îşi citesc mail-urile din când în când, folosesc cu drag aplicaţii şi doresc să stea pe reţelele sociale cât timp sunt pe drum, fără a căra cu ei un aparat uriaş. Dacă eşti chiar tu unul dintre entuziaştii de smartphone, te sfătuim mai degrabă la un Xperia S. Asta și fiindcă U, cu acumulatorul său mic, nu rezistă nici măcar o zi la utilizare intensiv; laboratorul nostru a determinat o anduranţă tipică de sub trei ore – un rezultat slab. În schimb, caracteristicle radio sunt foarte solide şi convorbirile telefonice sunt foare clar în ambele direcţii.

Etichete: , ,