Apple Maps intră în vizorul poliţiei australiene

Scris de | 10 decembrie, 2012
Apple Maps intră în vizorul poliţiei australiene

Apple Maps, serviciul de navigare lansat de compania din Cupertino odată cu iOS 6, se bucură de noi „laude”. Poliţia din oraşul australian Mildura a emis un avertisment pentru conducătorii auto care trec prin zonă, după ce mai multe persoane s-au rătăcit în pustietate încercând să ajungă în mica localitate. Motivul – oraşul este poziţionat de Apple Maps la circa 70 de km de locaţia reală, undeva în mijlocul parcului naţional Murray-Sunset.

Eroarea serviciului putea duce la urmări serioase deoarece în zona parcului nu există surse de apă, semnalul pentru mobil este slab sau inexistent, iar în această perioadă temperaturile ating şi 46 de grade Celsius. În câteva cazuri persoanele recuperate de poliţie se rătăciseră de peste 24 de ore fără apă sau mâncare, viaţa fiindu-le pusă în pericol.

Reprezentanţii poliţiei australiene i-au anunţat pe cei de la Apple în privinţa erorii iar aceasta ar trebui să fie soluţionată.

Problemele cu Apple Maps au fost atât de numeroase încât noul CEO al companiei, Tim Cook, a fost nevoit să ia măsuri şi să îşi ceară scuze public în luna octombrie  pentru neajunsurile serviciului.

Etichete: , ,