BlackBerry Z10 se confruntă cu concurența Nokia, Apple și Samsung într-un test al camerei

Scris de | 31 ianuarie, 2013
BlackBerry Z10 se confruntă cu concurența Nokia, Apple și Samsung într-un test al camerei

blackberry z10BlackBerry Z10, lansat de compania canadiană în cursul zilei de ieri, a trecut deja prin redacțiile câtorva site-uri importante de IT de peste ocean, rezultatul fiind o serie de review-uri detaliate.

Un test interesant este cel făcut de către cei de la Gizmodo, care au decis să testeze camera de 8 MP a lui Z10 într-o luptă împotriva câtorva smartphone-uri de top precum Nokia Lumia 920, Samsung Galaxy S III și iPhone 5. Testul, relativ simplu, analizează modul în care camerele se descurcă în condiții de lumină slabă, cum ar fi cele pe care le regăsești într-un birou, club sau într-o cameră mai întunecată a locuinței. Deoarece se dorește păstrarea atmosferei, blițul iese din ecuație.

În ciuda funcțiilor interesante de care dispune camera lui BlackBerry 10, cum este cea de TimeShift care îți salvează mai multe imagini ale unui subiect și îți permite să o alegi apoi pe cea potrivită (cea în care nu era cu ochii închiși) , camera pare să se descurce mai slab decât concurența. Practic, toate cele trei telefoane amintite mai sus oferă rezultate mai bune în lumină slabă. Diferențele ar putea fi cauzate atât de senzor, cât și de timpul de expunere. Testul îl puteți găsi aici.

Trebuie să luăm în considerare însă faptul că BlackBerry nu au fost niciodată telefoane cu focus pe multimedia, iar principalul avantaj al noilor modele este sistemul de operare BlackBerry 10, lăudat până acum de către testeri.

Mai multe despre cele două telefoane BlackBeryy, Z10 și Q10, aici.

Etichete: , ,