Harlem Shake cucereşte planeta. Care este însă povestea noului meme?

Scris de | 19 februarie, 2013
Harlem Shake cucereşte planeta. Care este însă povestea noului meme?

harlem shakeHarlem Shake este un nou meme extrem de popular inspirat de muzică şi la fel ca şi în cazul Gangnam Style acesta pare să invadeze planeta cu o viteză ameţitoare. O simplă căutare pe YouTube după Harlem Shake va returna aproape 81.000 de clipuri video, majoritatea înregistrate în ultimele zile. Grupuri de prieteni, tineri, bătrâni, sportivi, pompieri sau angajaţi de la bursă „se rup” pe beat-urile piesei unui artist aproape necunoscut acum puţină vreme – Baauer.

Piesa lui Baauer (Harry Rodrigues) a devenit însă un mega hit pe iTunes, unde se bucură de vânzări record, şi asta la scurt timp după ce bloggerul Filthy Frank  posta, în 2 februarie, un clip video intitulat Do the Harlem Shake. Nimeni nu şi-ar fi imaginat potenţialul viral al video-ului în care patru tipi în costume stupide se agită comic pe ritmurile piesei lui Baauer însă  acesta a ajuns în mai puţin de 3 săptămâni la 11.7 milioane de vizualizări. Dacă lucrurile merg bine am putea asista la un nou clip ce sparge bariera de 1 miliard.

Cine este însă Filthy Frank? Nimeni special, dacă e să ne luăm după detaliile oferite de cei de la Fader. Frank este un student la comunicare din New York care a auzit din întâmplare piesa lui Baauer împreună cu câţiva prieteni iar energia acesteia i-a inspirat să posteze pe YouTube un clip fuuny. Restul e istorie.

Dacă tot vorbim însă de istorie, cei cu adevărat curioşi mai pot afla că la începutul anilor 80 exista o mişcare de dans denumită Harlem Shake, mişcare născută în celebrul cartier newyorkez, însă potrivit lui Baauer denumirea piesei sale nu este inspirată de aceasta. DJ-ul a folosit în schimb un sample din piesa Miller Time a rapperului Plastic Little.

Video-ul original Do the Harlem Shake mai jos:

Etichete: , , ,