HTC One anuntat oficial: Camera Ultrapixel, display de 4.7 inchi, Android 4.1.2 cu Sense 5

Scris de | 19 februarie, 2013
HTC One anuntat oficial: Camera Ultrapixel, display de 4.7 inchi, Android 4.1.2 cu Sense 5

HTC a lansat astazi la nivel global HTC One, flagship-ul companiei si unul dintre cele mai asteptate smartphone-uri. Cunoscut si sub denumirea de M7, HTC One este urmasul seriei One X si vine cu un design elegant si specificatii de top. Cam toate zvonurile despre dispozitiv s-au confirmat, iar imaginile care au fost dezvaluite anterior pe internet s-au dovedit a fi reale.

htc-one

Constructia este una unibody, din aluminiu, iar antena este integrata in sasiu pentru a micsora spatiile interioare. Ecranul este extrem de luminat, cu diagonala de 4.7 inchi, rezolutie full hd 1080p, o densitate a pixelilor de 468 ppi si protectie Gorilla Glass 2.

HTC One este alimentat cu puterea unui procesor Qualcomm Snapdragon 600, la o frecventa de 1.7 GHz si 2 GB memorie RAM. De altfel, este primul smartphone echipat cu acest procesor si vom vedea cum se simte asta in testele de benchmark.

Conectivitate Wi-Fi a/ac/b/g/n, LTE, Bluetooth 4.0, NFC, baterie de 2300 mAh, 143 de grame si 32 sau 64 de GB spatiu de stocare sunt datele care completeaza lista specificatiilor tehnice.

HTC One va rula Android 4.12, impreuna cu noul Sense 5. Ecranul de start va beneficia de BlinkFeed, un fel de Flipboard, care va aduce continut si informatii intr-un stream live, cum ar fi actualizarile din retelele sociale, stiri sau fotografii. Pentru aceasta noua caracteristica, HTC va oferi continut din 1400 surse media, ce vor aduce peste 10.000 de articole zilnic. In acest sens, a fost incheiat un parteneriat cu reteaua AOL, proprietara ESPN, MTV, Vice Media, CoolHuting, Reuters, Engadget si alte surse importante de continut la nivel global.

Camera este una de 4 megapixeli, dar care foloseste o noua tehnologie, denumita Ultrapixel. Practic, senzorul este unul 1/3 inchi BSI si diafragma f/2.0, si poate absorbi cu pana la 300% mai multa lumina decat camerele de pe alte telefoane. Camera vine cu stabilizator optic de imagine si filmare la 60 de cadre pe secunda. Serviciul Zoe va permite utilizatorilor sa realizeze capturi si sa distribuie continut de durata scurta prin intermediul site-ului HTC.

In ceea ce priveste sunetul, smartphone-ul aduce pentru prima oara tehnologia BeatsAudio cu HTC BoomSound, cu difuzoare stereo amplasate pe partea din fata, cu aplificator dedicat.

HTC Sense TV  transforma smartphone-ul intr-o telecomanda, prin intermediul unui emitator infrarosu.

Disponibil in argintiu si negru, HTC One va fi ajunge in Romania incepand cu luna martie la operatorii Vodafone, Orange si Cosmote. Nu se cunosc momentan detalii despre pretul de achizitie.

Etichete: , , , ,