Intel continuă extinderea pe segmentul mobil: Noi procesoare şi tehnologii lansate la MWC

Scris de | 26 februarie, 2013
Intel continuă extinderea pe segmentul mobil: Noi procesoare şi tehnologii lansate la MWC

intel mwc 2013Intel îşi continuă lupta pentru a cuceri un loc de top în zona producătorilor de procesoare pentru smartphone şi tabletă, lansând noi procesoare şi tehnologii în cadrul Mobile World Congress.

Este vorba despre noile procesoare Atom Clover Trail+, primele modele dual core pentru smartphone de la Intel. Cele trei procesoare, Z 2580, Z2560 şi Z2520 sunt construite pe tehnologia de 32nm şi au viteze de până la 2.0 GHz, 1.6 GHz şi respectiv 1.2GHz. Vorbim despre modele dedicate segmentului de produse mid-range, ce dispun însă de capabilităţi impresionante – pe partea grafică noul nucleu cu o frecvenţă de 533MHz triplează performanţele variantei precedente. Performanţa în computing a fost şi ea dublată, în timp ce consumul de energie rămâne extrem de competitiv.

Intel Atom  Clover Trail+ dispune de suport pentru două camere, cu un senzor al camerei principale de până la 16 megapixeli. Sistemul de imagine permite captură panoramică, până la 15 cadre pe secundă pentru fotografii de 8 megapixeli, detectare şi recunoaştere facială în timp real, dar şi mod de captură HDR.

Suportul pentru rezoluţii a ajuns şi el la displayuri de 1900×1200 pixeli, ceea ce înseamnă că am putea vedea noile procesoare şi în tablete Android din noua generaţie.

Extrem de importantă este şi lansarea primei soluţii LTE Intel, un chip multiband multimode ce se mândreşte a fi una dintre cele mai mici şi mai eficiente soluţii de acest tip din lume. XMM 7160 nu este un chip LTE integrat, însă consumul de energie pare să fie totuşi unul excelent.

„În contextul în care conexiunile LTE se vor dubla în următoarele 12 luni la peste 120 de milioane de conexiuni, suntem de părere că soluţia noastră le va oferi dezvoltatorilor şi furnizorilor de servicii o ofertă competitivă în timp ce consumatorilor le va furniza cea mai bună experienţă 4G. În baza acestora, Intel va accelera eforturile pentru a oferi noi capabilităţi în dezvoltarea 4G”, a declarat Hermann Eul, Vicepreşedinte şi Co-general Manager al Mobile and Communications Group, Intel.

Etichete: , , , ,