Galaxy S4 va suporta incarcare fara fir

Scris de | 19 martie, 2013
Galaxy S4 va suporta incarcare fara fir

samsung galaxy s4 2Ocupaţi cu prezentarea noilor funcţii S, cei de la Samsung au omis să menţioneze un aspect destul de important legat de noul Galaxy S4 – acesta va suporta încărcare wireless.

Pentru a scăpa de inesteticele cabluri va trebui însă să apelezi la un pachet bazat pe standardul Qi, un sistem cu renume în acest sector, ce oferă deja suport pentru cei de la Nokia, Blackberry sau Sony. Practic pentru a folosi încărcarea wireless în cazul lui S4 ai nevoie de un capac opţional al bateriei şi de o platformă pe care aşezi apoi telefonul. Vestea bună este că platformele sunt universale iar utilitatea reală a acestora se va simţi în urma unor iniţiative precum cea demarată recent cu McDonald’s, care au început să instaleze suporturi Qi în cadrul mai multor locaţii din Europa. Te aşezi la masă, îţi iei liniştit micul dejun, iar telefonul se va încărca automat odată poziţionat pe platforma de încărcare.

Încărcarea fără fir este folosită şi în interiorul autoturismului, în cadrul noii serii Toyota Avalon Limited spre exemplu.

Momentan sistemul de încărcare wireless este disponibil doar pentru aplicaţii cu un consum mic de energie, de până la 5W, cum sunt telefoanele mobile. Se testează însă deja şi alternative pentru dispozitive cu un consum mai ridicat, cum sunt electrocasnicele mici.

Etichete: , , ,