Evolio Aria Mini review: Ecran bun, procesor solid, carcasă neinspirată

Scris de | 15 aprilie, 2013
Evolio Aria Mini review: Ecran bun, procesor solid, carcasă neinspirată

evolio-aria-miniUn procesor dual core la 1.5 GHz și un ecran IPS de 8 inchi fac din Evolio Aria Mini o tabletă ce merită atenție pentru cei cu bugete medii.

Lupta pe segmentul tabletelor de 7-8 inchi este mai intensă ca niciodată, iar branduri de top își încearcă norocul cu modele ce oferă tot mai multe la prețuri tot mai mici. Totul a început odată cu succesul lui Google Nexus 7, care i-a determinat până și pe cei de la Apple să lanseze un model sub 10.1 inchi.

Modelul Aria Mini al celor de la Evolio intră în această ecuație complexă cu un pachet destul de echilibrat din care ies în evidență displayul reușit și puterea de procesare ridicată.

evolio aria miniDesign

Mulți aleg o tabletă de sub 10 inchi deoarece sunt atrași de portabilitatea și manevrabilitatea mai bună. Din păcate Aria Mini, chiar dacă are un format mai compact, nu este o tabletă nici foarte ușoară (cca 450 g) și nici foarte subțire, unele secțiuni ale carcasei depășind 10 mm. Rămâne mai ergonomică decât o tabletă de 10 inchi însă liniile sale o fac să pară „îndesată”. Nici poziționarea tastelor principale, Power și Volum, nu este foarte fericită, acestea fiind amplasate pe o muchie laterală, undeva spre capacul din spate, fiind adesea greu de găsit rapid. Camera iese în relief de pe capacul dorsal, fiind destul de vulnerabilă.

Ne-a bucurat însă lista destul de extinsă de porturi, plasate pe muchia superioară. Regăsim aici mufele mini HDMi și micro USB, un slot de card MicroSD, jack-ul de căști și mufa de încărcare.

Ecran de calitate

Din fericire vei reuși să treci repede cu vederea peste designul destul de neinspirat în momentul în care vei apăsa butonul Power și vei descoperi ecranul tabletei.

Aria Mini integrează un display multi touch capacitiv cu diagonala de 8 inchi, format 4:3 și o rezoluție de 1024 x 768 pixeli. Densitatea pixelilor este destul de ridicată, culorile bune și unghiurile de vizibilitate excelente.

Performanțe solidearia mini vellamo

Dincolo de ecran Evolio Aria Mini oferă și performanțe peste medie grație unui procesor dual core la 1.5 GHz, completat de 1 GB memorie RAM. Browsingul pe web este rapid, redarea multimedia fluidă, iar jocurile, în marea lor majoritate, rulează în condiţii bune. Lăsând la o parte însă evaluările practice îţi oferim mai jos rezultatele obţinute de tabletă în câteva dintre principalele aplicaţii de benchmark.

În 3Dmark, un nou standard în materie de testare grafică pe mobile, scorul lui Aria Mini a fost de 2901 puncte. Tableta a mai înregistrat 4410 puncte în Quadrant şi 1420 în Vellamo, în cadrul testului HTML5. În testul Metal din Vellamo scorul atins este de 444 puncte.

Aria Mini mai dispune de 8GB memorie internă ce poate fi extinsă prin card microSD şi de o paletă clasică de conexiuni ce include WiFi, Bluetooth şi GPS. Lipseşte 3G-ul însă se poate utiliza un router extern.

Bateria are capacitatea de 4500 mA şi asigură o autonomie de circa 5 ore de utilizare intensă – navigare, multimedia, jocuri. Nici foarte bine dar nici foarte rău pentru această categorie de preţ.

Evolio Aria Mini rulează Android 4.1 Jelly Bean customizat destul de subtil de producător, ceea ce este un aspect pozitiv. Ai parte de o versiune recentă a sistemului de operare Google fără a fi încurcat de modificări deranjante ale interfeţei.

Concluzie

Evolio Aria Mini este disponibilă în momentul de faţă la preţul de 769 lei, pachet ce include şi o versiune digitală a hărţii României cadou. Acest ultim aspect, combinat cu ecranul reuşit şi procesorul puternic fac din tabletă un pachet atractiv.

Etichete: , , ,