E-Boda Revo R80 review

Scris de | 27 noiembrie, 2013
E-Boda Revo R80 review

E-Boda-Revo-R80--5Piața tabletelor vândute sub brand românesc a crescut incredibil în 2013, dar nu avem foarte multe tablete care să se descurce onorabil în zona de gaming. Ele sunt bune pentru navigat pe internet, pentru a răspunde la un e-mail, pentru a citi un e-book sau pentru a vizualiza un film, dar majoritatea suferă când vine vorba de a rula un joc din zilele noastre. Aici intră în scenă E-Boda Revo R80, o tabletă care nu excelează, dar care funcționează în parametrii pe care producătorul i-a expus încă de la lansare.

Construcție metalică

Cu un display cu o diagonală de 7.85 de inchi, tableta românilor de la E-Boda nu iese din tipare în ceea ce privește designul și pare a avea sursă de inspirație în clasicul iPad mini. Prin urmare, avem un format 4:3, care va permite operare cu o singură mână mai dificilă pentru cei cu mâini mai mici. Partea din față este ocupată în totalitate de ecranul de 7.85 de inchi, iar în marginea superioară își are locul camera frontală cu rezoluție de 0.3 megapixeli. Ea nu surprinde prin calitate, dar își vede necesitate în conferințele prin Skype.

E-Boda-Revo-R80-Capacul din spate surprinde prin construcția metalică. Aici avem camera principală de 2 megapixeli, centrată în partea de sus, difuzorul și logo-ul E-Boda în parte de jos. Sunetul care iese prin singurul difuzor disponibil pe tabletă este destul de slab și m-am regăsit de multe ori în situația de a fi nevoit să utilizez o pereche de căști pentru a auzi detaliile din filme sau din jocuri. Poate ăsta este motivul pentru care în pachetul cu care tableta vine am găsit și o pereche de căști, accesoriu care nu își are locul deobicei în cutiile altor producători. De asemenea, difuzorul poate fi obturat destul de ușor în momentul în care tableta se afla în modul landscape, amplasarea lui fiind aproape de marginea pe care se vor regăsi degetele pentru sprijin.

E-Boda-Revo-R80--4Pe dreapta avem butoane fizice, cele pentru volum și cel pentru blocarea/deblocarea ecranului, precum și slotul pentru cardul microSD. Butoanele sunt amplasate pe o muchie tăiată la 45 de grade și devin greu de apăsat în anumite situații, dar au o cursă bună. Latura superioară este ocupată cu toate porturile: jack de 3.5 mm pentru căști, port USB pentru încărcare și port HDMI. Celelalte laturi nu găzduiesc niciun element. Îmbinarea elementelor care fac parte din construcție nu a lasat locuri prin care praful să se strecoare. Tableta măsoară 10 mm grosime și are o greutate de 337 de grame.

Eran

E-Boda Revo R80 dispune de un ecran de 7.85 inchi, cu rezoluție 1024 x 768 pixeli și utilizează un panou TN. Display-urile TN sunt mai slabe în comparație cu cele IPS, atât în ceea ce privește unghiurile de vizualizare cât și în ceea ce privește contrastul. Totuși, panourile TN sunt cele mai potrivite pentru jocuri, ele oferind cel mai bun timp de răspuns și având un consum de energie mai redus decât cele VA sau IPS. Desigur, ne plac mai mult panourile IPS și rezoluțiile mari, dar trebuie avut în vedere echilibrul între toate elementele unei tablete, mai ales când vorbim despre performanță la un preț accesibil.

E-Boda-Revo-R80--9Odată cu unghiurile de vizualizare reduse avem de-a face cu o problemă importantă în jocurile care necesită tilt. Ne bucurăm că jocuri ca Asphalt 8 pot fi rulate cu succes pe o tabletă ieftină, dar la schimbarea unghiului de vizualizare ecranul își dovedește minusurile, devenind un inconvenient  important pentru Revo R80. Altfel, în jocuri care nu necesită înclinarea tabletei nu avem astfel de probleme.

Performanțe

Partea de procesare este susținută în activități de o soluție mai puțin implementată de alți producători. Avem de a face cu un procesor quad-core Alwinner A31s tactat la 1.2 GHz, alăturat unei soluții grafice Power VR SGX544 MP2 cu 8 nuclee și unei memorii RAM de 1 GB. Procesorul implementat de E-Boda este o soluție mai ieftină și care oferă o eficiență energetică sporită. Odată cu alegerea unui procesor video mai puternic, titluri ca Asphalt 8, Real Racing 3, GT Racing 2, Riptide GP 2 sau Modern Combat 4 pot fi jucate cu succes, chiar dacă nu la cea mai înaltă calitate.

E-Boda-Revo-R80--2Revo R80 funcționează pe o interfață Android 4.2 care nu a suferit prea multe schimbări față de ceea ce oferă Google. Nu este cea mai fluidă utilizare a unei tablete, aplicațiile necesitând un timp puțin mare pentru a fi deschise, apare uneori lag în meniu, în timp ce în activități multitasking suferă mai mult. Tableta beneficiază de 8 GB spațiu de stocare, extensibil cu ajutorul unui card microSD cu până la 32 de GB. Având în vedere că cele mai recente titluri din magazinul de aplicații Google depășesc 1 GB se recomandă achiziționarea unui card microSD, neinclus în pachet.

În ceea ce privește rezultatele din testele sintetice de benchmark, tableta obține scoruri onorabile. Quadrant dezvăluie 5135 de puncte, în Antutu obține 12446, în Ice Storm Unlimited ajunge la 4738 de puncte, iar în Epic Citadel atinge 56.6 cadre pe secunde. Vedeți mai multe rezultate în imaginile de mai jos:

La capitolul autonomie, tableta beneficiază de un acumulator de 3.800 mAh care oferă o funcționare modestă. Supusă unui test video, Revo R80 rezistă 4 ore și 12 minute la rularea unui clip, iar în browsing pe Wi-Fi ajunge la 3 ore și 49 de minute. Dacă aceste date corespund cu ceea ce producătorul oferă “pe hârtie”, tableta atinge cu greu 3 ore de utilizare în gaming. O utilizare mixtă va depăși pragul de 4 ore.

Concluzie

E-Boda Revo R80 are un preț cuprins între 499 lei și 599 lei, în funcție de promoțiile magazinelor locale. Tableta se dovedește a fi un companion bun pentru rularea unora dintre cele mai recente titluri din Play Store în condiții decente, în timp ce alte activități se pot desfășura în parametrii optimi. Odată cu prețul scăzut apar și minsurile, precum ecranul mai slab calitativ sau difuzorul care oferă un sunet nu prea puternic.

Plusuri

  • Preț accesibil
  • Procesor video Power VR SGX 544 MP2
  • Slot microSD
  • Construcție metalică

Minusuri

  • Ecran cu unghiuri de vizualizare mici
  • Autonomie scăzută
  • Sunet slab calitativ