#CES2015: Intel a lansat noua gamă de procesoare Intel Core și a început livrările de “Cherry Trail”

⇣ Sari la articol

Intel a lansat în cadrul Consumer Electronics Show (CES) 2015 cea de-a cincea generație a gamei de procesoare Intel Core.

5th_Gen_Intel_Core_processor_with_Intel_HD_graphics_package

Construită pe 14nm, noua generație de procesoare Intel Core oferă performanțe superioare, imagini uimitoare și o autonomie crescută a bateriei, pentru a duce computingul la un alt nivel. Noile procesoare oferă experiențe naturale și interactive cu ajutorul tehnologiilor Intel RealSense, Intel Wireless Display (Intel WiDi) și a asistenței vocale. Microarhitectura “Broadwell”, care stă la baza noilor procesoare Intel, marchează cel mai rapid răspuns la nevoile pieței în materie de mobilitate din istoria companiei, oferindu-le utilizatorilor o gamă variată de dispozitive. Cea de-a cincea generație a gamei de procesoare Intel Core este construită pentru viitoarele dispozitive de computing, oferind experiențe eficiente pentru o gamă variată de sisteme, precum notebookuri, 2în1, Ultrabook-uri, Chromebook-uri, All-in-One și mini PC-uri.

Intel a început, de asemenea, livrarea către producătorii de sisteme a viitoarei generații de procesoare pe 14nm dedicată tabletelor, cu nume de cod “Cherry Trail”. Noul SoC (system on a chip) va oferi noi experiențe cu ajutorul tehnologiilor Intel RealSense, Intel Context Aware, fără fire și parole. Primele produse bazate pe “Cherry Trail” vor fi lansare în prima jumătate a anului 2015.