#MWC2015: Huawei CarFi, un device pentru mașini conectate

Scris de | 3 martie, 2015
#MWC2015: Huawei CarFi, un device pentru mașini conectate

Huawei a lansat CarFi, un dispozitiv Wi-Fi ce suportă conectivitate Cat4 LTE (4G) și care transformă mașinile în hotspot-uri Wi-Fi pe roți. Acesta promite o viteză de descărcare de până la 150 de Mbps și permite conectivitate pentru până la 10 dispozitive, Huawei CarFi putând fi transferat cu ușurință de la un vehicul la altul.

Huawei CarFi_

Pentru a ilustra modul în care inovația poate fi utilă, Huawei a instalat dispozitive Huawei CarFi în 400 de mașini brand-uite, care vor permite pasagerilor ce călătoresc pe parcursul Mobile World Congress, să se conecteze la Internet de mare viteza atunci când se află în mișcare. Beneficiile conectivități în mașină includ asistența la parcare, salvare de urgență, diagnosticarea problemelor cu care se confrunta vehiculul, actualizări în timp real a condițiilor de drum și identificarea comportamentului de conducere pentru a păstra siguranța soferilor în trafic.

Dispozitivul Huawei CarFi se va opri automat atunci când nu mai este identificat niciun dispozitiv Wi-Fi compatibil și poate fi folosit pentru a încărca alte dispozitive electronice, chiar și atunci când este oprit, atât timp cât mașina este cu motorul pornit. Huawei CarFi nu conține o baterie care să ofere protecție împotriva supraîncălzirii în momentul în care se află într-un climat cald, dar conține o funcție de protecție care auto-reglează temperatura dispozitivului și o reduce atunci când este necesar.

Huawei CarFi

Potrivindu-se în locul dedicat brichetei sau prizei, care permite încărcarea telefonului în mașină, Huawei CarFi include funcția „plug and play”, astfel că poate fi pornit printr-o singură apăsare mai lungă a butonului On, pentru un plus de confort și siguranță atunci când utilizatorul conduce. Alternativ, poate fi controlat și de la distanță prin smartphone-uri cu sistemul de operare Android și iOS, folosind aplicația „Huawei Hilink”, disponibilă pentru descărcare.

Huawei CarFi este compatibil cu toate modelele de autoturisme echipate cu dispozitiv de încărcare de tip brichetă sau priză. Dispozitivul are o carcasă confecționată din lemnul și fibră și este disponibil în trei variante de culoare: negru, crem și roșu.

Etichete: , , ,