Românii au vorbit în prima jumătate a anului trecut 241 milioane de minute în roaming

⇣ Sari la articol

Datele statistice ale ANCOM cu privire la serviciile de roaming arată că utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă au vorbit în prima jumătate a anului trecut 241 milioane de minute în roaming (din care 65 milioane au fost apeluri efectuate și 176 milioane apeluri primite) și au trimis 55 milioane de SMS-uri. Durata medie a unui apel efectuat în roaming a fost de 1 minut și 58 de secunde, în timp ce durata medie a unui apel primit a fost de 2 minute și 57 de secunde.

Xperia E4g

În ceea ce privește apelurile internaționale, în primul semestru al anului 2014 utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă au efectuat apeluri internaționale însumând 909 milioane de minute, cu o durată medie a unui apel de 5 minute și 3 secunde și au trimis aproximativ 39 milioane de SMS-uri către rețele internaționale, în timp ce utilizatorii serviciilor de telefonie fixă au efectuat apeluri către rețele din afara României ce au totalizat 156 milioane de minute, cu o medie de 6 minute per linie de acces și o durată medie a apelului internațional de 4 minute și 33 de secunde.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) le amintește utilizatorilor de servicii de telefonie că apelurile efectuate către destinații internaționale și apelurile efectuate (sau primite) în roaming presupun costuri diferite și necesită modalități diferite de formare a numerelor. Pentru a afla mai multe despre roaming intrați aici, respectiv la secțiunea Info Centru.