Euroweb: veniturile operatorilor telecom din servicii de voce și date vor crește cu 500 de milioane de dolari până în 2019

Valoarea pieței locale de servicii de voce și date va ajunge la 4,2 miliarde de dolari până în 2019, iar numărul tot mai mare al utilizatorilor de smartphone va fi principalul motor de creștere pentru serviciile de date.

Scris de | 20 mai, 2015
Euroweb: veniturile operatorilor telecom din servicii de voce și date vor crește cu 500 de milioane de dolari până în 2019

Piața de servicii de voce și date din România va ajunge la valoarea de 4,2 miliarde de dolari în următorii 5 ani, potrivit estimărilor Euroweb. În comparație cu 2014, când încasările au totalizat aproximativ 3,7 miliarde de dolari, noile produse și servicii lansate de operatorii de telecomunicații în perioada următoare le vor permite să-și securizeze portofoliile de clienți, să prevină eroziunea prețurilor și să aibă o creștere procentuală a încasărilor de două cifre, în următorii 5 ani.Samsung PS-LTEAvansul numărului utilizatorilor de smartphone va fi principalul motor de creștere pentru serviciile de date și va aduce cu sine o majorare a veniturilor încasate de operatorii de telecomunicații din România. Astfel, în 2019, cea mai mare pondere a veniturilor, de peste 3 miliarde de dolari, va fi generată de serviciile de telecomunicații mobile, în creștere cu peste 15% față de încasările din 2014 (estimate la 2,6 miliarde de dolari). Și serviciile de telefonie fixă vor înregistra o ușoară creștere, estimările Euroweb privind încasările întregii piețe în 2019, fiind cu 100 de milioane de dolari mai mari în comparație cu cele înregistrate anul trecut, ajungând la 1,2 miliarde de dolari. Cele mai multe venituri vor fi generate de segmentele broadband și cloud, dar și din vânzarea produselor de tip data-center.Samsung_4Numărul abonaților la servicii de telecomunicații mobile va rămâne aproape neschimbat în următorii cinci ani. Specialiștii Euroweb anticipează o ușoară creștere, de la 24,5 milioane de abonați la sfârșitul anului trecut, la 24,6 milioane. Pe de altă parte, un avans semnificativ va avea loc pe segmentul de servicii fixe de telecomunicații. Astfel, numărul abonamentelor va ajunge la 5,2 milioane în 2019, în creștere de la 4,5 milioane, cât se înregistra la sfârșitul anului trecut.

În acest context, potrivit estimărilor Euroweb, operatorii de telecomunicații din România vor investi în rețele de generație următoare, vor lansa pe piață noi servicii destinate segmentului de date și se vor axa tot mai mult către zona de servicii IT.

Pentru mai multe informații dați click aici.

 

Etichete: , , , , ,