Huawei și Siemens modernizează rețeaua GSM-R pentru căile ferate din Germania

Acest contract reprezintă o premieră mondială, prin înlocuirea stațiilor de bază GSM-R la un nivel extins, fără întreruperea operațiunilor curente pe calea ferată din Germania.

Scris de | 5 august, 2015
Huawei și Siemens modernizează rețeaua GSM-R pentru căile ferate din Germania

Consorțiul format din Siemens Convergence Creators și Huawei a fost selectat pentru implementarea proiectului de modernizare a rețelei GSM-R de primă generație existente în cadrul Căilor Ferate Germane (Deutsche Bahn), în regiunea de nord a Germaniei. În cadrul acestui consorțiu se reunesc tehnologia Huawei, unul dintre cei mai inovatori și importanți furnizori de tehnologie de telecomunicații, în special în domeniul radio mobil, și cele mai înalte standarde de management de proiect și al calității de la Siemens.

db

Prin acest proiect, Căile Ferate Germane devin un deschizător de drumuri la nivel global în proiectarea viitorului rețelelor radio pentru căile ferate. Acest lucru devine posibil prin conformitatea 100% cu standardele EIRENE GSM-R și ETCS L2/ERTMS, printr-o interoperabilitate neîntreruptă, funcții inovatoare și disponibilitatea rețelei pentru servicii broadband mobil de tip 4G/LTE.

Heike Hanagarth, Head of Technology and Environment la Deutsche Bahn, a declarat: “Așteptăm cu interes cooperarea cu Siemens Convergence Creators și furnizorul lor internațional de sisteme, Huawei. Suntem convinși de calitatea la standarde înalte și puterea tehnologică inovatoare a partenerilor noștri.”

“Suntem foarte mândri de rolul nostru în proiectarea viitoarei rețele a Căilor Ferate Germane. Proiectul implică o lungime totală de circa 12.000 km, adică 40% din rețeaua operativă a Deutsche Bahn”, a declarat Daniel Felicio, CEO al Siemens Convergence Creators

Kevin Hu, CEO al Huawei Germania, a afirmat: “Vrem să mulțumim pe această cale Deutsche Bahn pentru încredere acordată prin selectarea Huawei. La baza acestui succes a stat cooperarea noastră excelentă și profesionistă cu Siemens. Acest consorțiu între Siemens și Huawei va fi o garanție în derulea a unui proces de furnizare, implementare și instalare extrem de facil.”

Pentru a eficientiza pe cât posibil tranziția de la infrastructura GSM-R existentă la tehnologia GSM-R Huawei, au fost făcute teste intensive pentru a confirma interoperabilitatea componentelor rețelei GSM-R. Ca parte din procesul de migrare, infrastructura Radio GSM-R Huawei deja instalată (BSS) va fi integrată în centrul de comutație deja existent (MSC) al Căilor Ferate Germane.

Acest contract reprezintă o premieră mondială, prin înlocuirea stațiilor de bază GSM-R la un nivel extins, fără întreruperea operațiunilor curente pe calea ferată din Germania. Pentru prima oară acest pas va oferi Deutsche Bahn oportunitatea de a își extinde și moderniza rețeaua în vederea asigurării cerințelor legate de comunicațiie broadband fără schimbări suplimentare ale echipamentelor în viitor.

Etichete: , , ,