IFA 2015: Gear S2, cel mai frumos smarwatch Samsung

Gear S2 rulează sistemul de operare Tizen și va putea fi folosit și cu alte terminale cu Android 4.4 sau mai nou.

Scris de | 4 septembrie, 2015
IFA 2015: Gear S2, cel mai frumos smarwatch Samsung

IFA 2013 consemna lansarea primului ceas inteligent Samsung, iar 2 ani mai târziu și după mai multe încercări mai mult sau mai puțin reușite, sud coreeni ne demonstrează că încă se mai pot face lucruri inovative acolo unde nu mai erau așteptări mari. Gear S2 este rotund, elegant sau sport, iar operarea se poate face fie prin touch, fie prin marginea rotativă care înconjoară ecranul.

În primul rând, Samsung Gear S2 arată ca un ceas pe care ți-ai dori să-l porți în fiecare zi. Nu este un computer de mână sau un accesoriu intruziv la văzul căruia cei de pe lângă tine să își dea coate atunci când se aprinde. Cele mai multe ceasuri pe care le vedem astăzi pe stradă sunt rotunde, acest format al industriei orologere fiind cel mai adaptat de producători, chiar dacă există și variațiuni de forma ceasurilor inteligente lansate de Samsung anterior.

Ecran rotund cu margine rotativă

Samsung Gear S2 este realizat din oțel inoxidabil și este disponibil în două variante: clasic și sport. Diferențele sunt minore, dar se obervă un plus de eleganță pentru varianta clasică, care are cadranul ușor texturat și care va sosi la pachet împreună cu o curea de piele. De altfel, toate curelele sunt interschimbabile, fie că vorbim despre versiunea sport sau cea clasică.

DSC02630

Cadranul din jurul lui Gear S2 se mișcă de jur împrejur, iar aceast lucru te va ajuta să parcurci rapid prin meniul de aplicații sau să faci scroll atunci când citești un text. Încă poți controla meniul cu degetul pe ecran, dar Samsung ne spune că asta va însemna să acoperi conținutul de pe ecranul de 1.2 inci cu degetul. Pentru un control total al ceasului, Samsung a pus pe partea din dreapta două butoane, care au rolul să te ducă la meniul anterior sau acasă doar printr-o atingere.

DSC02551

În ce privește fețele pentru ceas disponibile, sunt disponibile câteva realizate de compania, dar și unele realizate de designeri, iar dacă nu ești mulțumit cu ceea ce găsești vei putea crea propriul design. Samsung va lucra îndeaproape cu designeri și dezvoltatori pentru dezvoltarea ecosistemului.

Funcționează cu orice terminal cu Android 4.4 sau mai nou

Din punct de vedere al hardware-ului, Gear S2 dispune de un procesor cu două nuclee la 1 GHz și o memorie RAM de 512 MB, cu un spațiu intern de stocare de 4 GB. Odată cu noul model Samsung ne promite și încărcarea wireless, doar prin plasarea lui în sistemul de andocare. Dincolo de acest aspect, ceasul dispune de un mod de economisire al bateriei care trece totul în alb negru pentru a conserva cât mai mult din autonomie, și în care veți putea prelua apeluri sau notificări venite de la telefon, dar alte aplicații nu vor putea rula.

DSC02644

Ecranul de 1.2 inchi dispune de o rezoluție 360 x 360 pixeli, afișajul fiind de bună calitate, aproape de același nivel pe care compania îl promite și în cazul smartphone-urilor. Vor exista versiune cu conectare prin Bluetooth, dar și unele care folosesc 3G, iar certificarea IP68 îi asigura protecția împotriva scufundărilor în apă și a prafului.

Cel mai important aspect al lui Gear S2 este faptul că rulează sistemul propriu de operare, Tizen. Mai mult decât atât, ceasul va fi compatibil cu toate dispozitivele care rulează Android 4.4 și au cel puțin 1.5 GB de memorie RAM. Nu avem încă detalii despre cum o să se conecteze smartphone-ul la alte dispozitive decât cele branduite Samsung, dar se găsește o listă cu smartphone-urile compatibile aici. Revenim cu noutăți pe acest subiect.

DSC02519

Odată cu trecerea la interfața UX Circular și noul cadran care permite navigarea în meniu prin învârtirea ceasului, Samsung s-a aliat cu o serie de parteneri pentru a pune la dispoziție o serie de aplicații utile. Aplicația de fitness Health va afișa progresul activității tale printr-o bară colorată și te va motiva cu o serie de animații.

DSC02578

Noul ceas inteligent de la Samsung îți va permite să controlezi casa, mașina sau să folosești Samsung Pay pentru a face plăți. Nu este vorba doar de integrarea cu propria gamă de produse din gama SmartThings sau de serviciul propriu Samsung Pay, ci de realizarea unor parteneriate extinse. S-au anunțat parteneriat cu Nike, Twitter, Yelp, Ubser, Volkswagen și mulți alții.

Disponibilitate

Samsung a anunțat că Gear S2 va fi disponibil începând cu luna octombrie. Nu a fost anunțat un preț, dar dacă el va fi unul realist este posibil să asistăm la cel mai atractiv ceas inteligent lansat până în acest moment.

Etichete: , , ,