Aplicații speciale de scanat documente: test cu Genius Scan+, Camscanner Premium, Finescanner Pro, ScanBot Pro și Scanner Pro

Bonuri fiscale, articole din ziar, documente de călătorie – motivele care vorbesc în favoarea deținerii unei aplicații de scanat documente sunt la fel de multe ca și numărul aplicațiilor de scanat disponibile pe piață. Unele dintre ele economisesc timp cu funcții suplimentare valoroase.

Scris de | 10 octombrie, 2018
Aplicații speciale de scanat documente: test cu Genius Scan+, Camscanner Premium, Finescanner Pro, ScanBot Pro și Scanner Pro

Dropbox și Onenote fac parte din categoria aplicațiilor, care au deja integrat un scaner, recunoașterea inteligentă a marginilor fiind inclusă. Mai am nevoie în  acest caz de o aplicație specială pentru digitalizarea textelor? Ca întotdeauna, acest lucru depinde de intenția utilizatorului.

Se pune accentul pe confort

Dacă scanezi adesea același tip de chitanțe, te-ar putea interesa șabloanele pentru fișiere de la Genius Scan. Trimiți deseori articole interesante prietenilor și colegilor? Atunci economisești timp și flux de lucru cu aplicația Readdle. Camscanner colectează toate bonurile pe o pagină, iar dacă ești profesor sau lector și dorești să incluzi capitole întregi de cărți în documentele tale, atunci aruncă neapărat o privire la Finescanner. Ca să îți venim în ajutor, pe paginile ce urmează îți prezentăm cinci aplicații puternice și punctele forte ale acestora.

Genius Scan+

Cei care scanează foarte mult și se gândesc la salvarea documentelor în categorii, pot economisi mult timp prin utilizarea șabloanelor pentru nume de fișiere individuale.

Pe iPhone, aplicația se caracterizează printr-o prezentare clară a documentelor și funcțiilor și printr-o operare intuitivă. În fereastra cu privirea de ansamblu asupra documentelor, alternativ la articolele nou scanate, poți previzualiza conținutul celor deja existente. La Android, acest lucru funcționează, prin intermediul managerului de fișiere nativ, pe iPhone prin noua aplicație pentru fișiere, care are acces la contul propriu de Cloud. Versiunea Android este mai slabă, lipsește de exemplu protecția aplicației prin amprentă digitală și mai multe formate de export. Ambele platforme permit economisirea de timp cu posibilitatea de gestionare complexă a șabloanelor pentru nume de fișiere. Pentru convenții individuale de denumire sunt disponibile toate formatele de date populare precum și diverse caractere de despărțire. Șablonul este perfecționat cu ajutorul spațiilor goale pentru informații suplimentare individuale, care pot fi folosite în orice poziție și pot fi alese chiar direct înainte de scanare. Foarte practic în situațiile în care se scanează periodic documente sau bonuri. Pentru funcții care oferă plusvaloare, precum fax sau semnătură este necesară alegerea aplicațiilor și serviciilor suplimentare, disponibile doar contra cost. Ceea ce le lipsește ambelor versiuni, sunt funcțiile de editare și OCR (recunoașterea optică a caracterelor). Genius Scan este disponibil și pentru tabletele Amazon.

+ șabloane pentru nume de fișiere, multe destinații de export (iOS), manevrabilitate bună

– nu deține funcții de editare, nu deține OCR

Camscanner Premium

O funcție pentru colaje aduce mai multe fișiere și documente pe ambele fețe de pe aceeași foaie virtuală.

Multiplele funcții ale Camscanner pot rezolva exact problemele, care nu pot fi rezolvate cu alte aplicații. Astfel, este posibilă blocarea aplicației, protejarea documentelor individuale din cadrul aplicației împotriva deschiderii neautorizate și suplimentar este posibilă criptarea documentului. Cu ajutorul instrumentelor de editare de la Camscanner este posibil ca o secțiune de text sau o imagine să fie făcută nerecunoscută și se poate adăuga un text ca filigran. Pentru îndepărtarea „urechilor de măgar” și a cutelor hârtiei, un regulator fără trepte asigură compromisul optim între netezire și pierderea detaliilor. Alternativ la documentele cu mai multe pagini, actele de identitate, cele cu două fețe sau chitanțele și bonurile de casă, pot fi îmbinate într-un fel de colaj pe o singură pagină. Aplicația de bază este disponibilă gratuit pentru Android și iOS. Deține o funcție OCR, dar rezultatul poate fi accesat doar cu un cont Premium. De curând, prețul a scăzut la 3,99 euro pe lună, respectiv 36,99 euro. În plus, în abonament este inclusă și o memorie Cloud de 10 GB pentru sincronizarea între dispozitive. O versiunea business (prețuri la cerere) aduce și funcții pentru lucrul în echipă.

+ multe funcții, îndepărtează defectele, sincronizare pe toate dispozitivele

– nu este posibilă scanarea automată, model abonament

Finescanner Pro

Highlight-ul este un scaner pentru cărți ce deține o funcție puternică de recunoaștere a textului și multe formate pentru export. Această funcție este disponibilă doar pentru iPhone.

Dezvoltatorii ABBYY sunt specialiști în recunoașterea textului și a vorbirii și sunt reprezentați pe mobil, ca pe desktop, cu soluții parțial premiate. De acestea profită și aplicația, care permite scanarea cărților întregi prin serverul puternic în fundal. Este posibilă separarea paginilor duble, însă de multe ori este necesară ajustarea ulterioară a marginilor. Detectarea are loc separat și, prin urmare, poate fi efectuată ulterior. Testul de anduranță cu 100 de pagini s-a încheiat cu time-out-ul serverului; după divizarea în „cantități normale“ (în cadrul testului câte 15 pagini printr-o rețea publică Wi-Fi) exportul în Microsoft Word se realizează cu succes. Este preluată și formatarea, dar necesitatea îmbunătățirii ulterioare nu este exclusă. Puținele erori sunt marcate cu galben, direct pe document. Software-ul recunoaște 193 limbi, printre care și Esperanto și limbaje formale (limbaje de programare). În afară de aceasta există deficiențe. Pentru Android nu lipsește doar scanerul pentru cărți, ci și aproape toate funcțiile pentru postprocesare, de protecție a aplicațiilor și documentelor, upload și redirecționare. La iOS lucrurile stau mai bine. Sunt disponibile conexiunile Cloud uzuale și diverse instrumente de editare, printre altele și un Patchfield, pentru a ascunde informații confidențiale. În timp ce aplicația Android recunoaște formate flexibile, aplicația iOS este fixată pe patru formate și chiar și în urma tăierii manuale transpune întotdeauna pliantele sau bonurile mai lungi pe o pagină în format A4, A5, US Letter sau US Legal.

+ scanarea paginilor alăturate, funcție bună de recunoaștere a textului, multe formate pentru export

– puține formate la scanarea pe o singură parte, procesare fără posibilitate de revocare a modificărilor

Scanner Pro

Pe iPhone, Readdle este foarte versat și are multe aplicații funcționale în magazinul de aplicații. Opțional, Scanner Pro utilizează teleobiectivul iPhone Plus.

Scanner Pro este doar una dintre multele aplicații de productivitate ale dezvoltatorului Readdle și din păcate nu se găsește în magazinul Google Play. Specialiștii iOS sunt singurii, care pentru iPhone Plus oferă opțional posibilitatea de utilizare a teleobiectivului; astfel este posibilă capturarea de exemplu a unui Whiteboard (tablă magnetică) chiar și de pe un loc mai din spate. În plus, vine în ajutor și un stabilizator opțional. În magazinul de aplicații, unele dintre aplicații sunt oferite în pachet la un preț redus; din acest motiv, nu sunt disponibile funcții de editare în aplicația scanerului – acestea se găsesc în aplicația PDF-Expert. Pentru upload sau redirecționare către un grup predefinit de oameni, în Scanner Pro este posibilă definirea de procese, dintre care, după scanare se alege cel dorit. Astfel, selecția obositoare a unui dosar Cloud sau introducerea unei liste de distribuire nu mai sunt necesare. Este posibilă și stabilirea șabloanelor pentru denumiri, dar nu la fel de flexibil ca și în cazul Genius Scan. Deficiențele pot fi atenuate în Scanner Pro prin setările pentru luminozitate și contrast. Cutele documentelor odată mototolite sunt estompate cu ajutorul unui filtru de egalizare. Nu este disponibilă o versiune gratuită a Scanner Pro. În schimb, Readdle oferă spre testare sau pentru scanare ocazională, aplicația gratuită Scanner Mini.

+ fluxuri pentru încărcările și redirecționările recurente, compatibilitate cu multe servere Cloud, posibilitate fax

– nu deține funcții de editare

ScanBot Pro

În funcție de conținut, aplicația inteligentă oferă cel mai mare ajutor posibil la alegerea numelor pentru fișiere și pentru utilizarea datelor scanate. Este disponibilă pentru Android și iOS.

În această comparație, ScanBot oferă cele mai multe conexiuni Cloud, printre care și Magenta Cloud, Amazon Cloud Drive și în versiunea Business. Printre funcțiile de editare extinse se numără marcarea, notițe prin tastatura virtuală sau de mână, precum și semnarea într-un câmp de semnătură extra mare. Cu condiția deținerii permisiunilor corespunzătoare, pentru numele fișierelor, aplicația caută evenimente curente din calendar – în plus, la Google și facilități din apropiere în funcție de coordonatele GPS. Și denumirea numelui modelului de telefon inteligent poate fi încorporată în șablonul de nume. Dacă acestea nu sunt suficiente pentru idei inteligente: un asistent de acțiune caută informații utile în document, precum numere de telefon și adrese și dacă se dorește inițiază un apel sau accesează planificatorul de rute. Datorită fluxurilor stabilite pentru upload-uri sau redirecționări recurente și a opțiunii de ștergere automată a documentelor după upload, memoria smartphone-ului nu este suprasolicitată. Dezvoltatorii Android nu ar fi trebuit să integreze atât de adânc în setările meniului, opțiunea de dezactivare a recunoașterii QR și a codului de bare: dacă nu se descoperă, recunoașterea împiedică în mod constant scanarea documentelor.

+ nume de fișiere inteligente și propuneri de acțiuni, procese recurente, foarte multe posibilități de accesare Cloud

– nu deține formate fixe, nu deține funcție de sincronizare

Etichete: , ,