Tarifele pentru convorbirile din România către statele din UE (plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein) vor fi plafonate

Începând cu 15 mai 2019, tarifele pentru apeluri fixe şi mobile către orice ţară din interiorul Spațiului Economic European (statele Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein) nu vor depăși 0,19 euro (fără TVA) pe minut și 0,06 euro pentru un SMS.

Scris de | 15 aprilie, 2019
Tarifele pentru convorbirile din România către statele din UE (plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein) vor fi plafonate

Apelurile internaționale în SEE sunt apelurile făcute atunci când consumatorul, aflat în țara unde deține abonamentul, sună pe cineva din altă țară din SEE, în comparație cu apelurile în roaming, care sunt apelurile efectuate de utilizator atunci când călătorește în străinătate. BEREC a realizat un videoclip în care explică diferența între apelurile internaționale în SEE și „Roam like at home”. Plafoanele tarifare de 0,19 euro pe minut pentru apeluri și 0,06 euro pentru SMS se aplică doar apelurilor și SMS-urilor către numere din SEE care sunt tarifate în funcție de consumul efectiv, nu și celor care sunt incluse în abonamente/(extra)opțiuni deja achiziţionate. Totuși, după epuizarea minutelor sau SMS-urilor incluse, tariful aplicabil trebuie să respecte plafonul reglementat.

Unde se aplică aceste tarife

Aria de aplicare a acestor plafoane este identică ariei de aplicare a regulamentul european „Roam like at home”. Mai exact, tarifele plafonate pentru convorbirile internaționale se aplică în statele Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein. De asemenea, acestea sunt valabile și pe anumite teritorii europene „îndepărtate”, respectiv în Guyana Franceză, în insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion, Saint-Martin (numai partea insulei care aparține de Franța), Azore, Madeira și Canare, în insulele Ĺland.

Etichete: ,

Sursa: Tarifele pentru convorbirile din Romania catre statele din interiorul SEE vor fi plafonate