IFA 2019: Samsung pune accent pe design-ul interior. Lansează frigiderele modulare Bespoke și aduce un nou TV QLED 8K

Scris de | 10 septembrie, 2019

În cadrul unei eveniment desfășurat în cadrul târgului de tehnologie IFA Berlin, Samsung a anunțat lansarea unei noi linii de frigidere modulare, care completează gama de electrocasnice inteligente care se integrează în design-ul locuinței, fie că este vorba de frigidere smart, cuptoare multifuncționale sau cea mai recentă inovație, Airdresser, un “dulap” inteligent care împrospătează hainele.

„Încă de la lansarea primului televizor alb-negru lansat de Samsung, în urmă cu aproape 50 de ani, am introdus tehnologii de vârf în toate electronicele și electrocasnicele, precum și în device-urile noastre mobile. Samsung va continua să lucreze pentru a-și respecta angajamentul de a aduce mai aproape de utilizatori inovațiile din industrie”, a declarat Benjamin Braun, Chief Marketing Office și vicepreședinte, Samsung Europe.

Samsung Bespoke, frigiderul modular

Samsung nu este doar cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, este și unul dintre cei mai mari jucători din piața de electrocasnice. Pe piața de televizoare are o experiență de peste 50 de ani, fiind numărul 1 world wide, iar compania are o cotă bună de piață și pe zona de frigidere sau mașini de spălat, unde dispune de soluții inteligente sau conectate la sistemul smart IOT.

Standul companiei de la celebrul târg IFA din Berlin este în celebrul CityCube an de an, adică cel mai generos decor al vreunui brand și cel mai mare spațiu expozionțal, ceea ce îi permite producătorului să aducă cele mai noi inovații în materie de tehnologie și inovație. Fie că vorbim de The Wall, un televizor modular MicroLED dedicat atât consumatorilor cât și business, de noile televizoare 8K, de frigiderele cu două uși sau cele inteligente, mașina de spălat QuickDrive sau aspiratorul Extreme Suction Power, Samsung se poziționează încă o dată ca un lider în zona de electroasnice și propune soluții care se intrează în zona de design interior, ușor personalizabile.

 

Samsung Bespoke este cea mai nouă linie de frigidere Samsung, un nou sistem modular menit să acopere o arie de nevoi cât mai largă pentru consumatori. Este mdular, adică poți alege între o varietate de combinații – frigider cu două uși, cu patru uși, congelator sau oricare combinație dintre acestea, se instaleză ușor și completează designul unei bucătării cu ajutorul celor 9 culori și materiale (sticlă satin, sticlă glam, cotta metal). Iar dacă cele 9 culori și 8 combinații nu sunt suficiente, compania are o colaborare cu artiști care poate aduce un soi de tapet sub sticla frigiderului.

Samsung QLED 8K 55 inchi

Conform Samsung, de la lansarea lui QLED 8K de anul trecut, achizițiile totale de televizoare QLED au crescut cu 200%, 2 milioane de unități vândute, cu 11.000 de televizoare vândute pe zi.  Samsung a completat gama QLED 8K existentă (65, 75, 82 și 98 de inchi) cu un model de 55 de inchi, care va fi disponibil la nivel global începând cu această lună și care va beneficia de caracteristicile premium ale gamei QLED 8K, de la calitatea imaginii și până la tehnologia bazată pe AI. Indiferent de sursa de conținut (USB, HDMI, live streaming, video on demand sau mirroring de pe telefonul mobil), procesorul Quantum 8K recunoaște conținutul și face upscalling la 8K.

 Într-un demo realizat la standul Samsung am analizat trecerea artificială de la 4k la 8K realizată de noile televizoare Samsung QLED 8K. Fie că este vorba de culoare, contrast sau detalii, upscalling-ul realizat îmbunătățește considerabil content-ul. Iar dacă vorbim despre text care a trecut din FullHD în 4K, diferențele sunt incredibile la conturul și claritatea literelor.

Producătorul sud coreean a anunțat în cadrul conferinței de presă că televizoarele sale 8K din 2019 vor putea accesa în curând conținut la cea mai înaltă calitate de la mai mulți parteneri de streaming video, inclusiv CHILI. Conținutul nu va fi disponibil doar în HDR, ci în format HDR10+, care aduce mai multe informații în funcție de scenariile propuse.

TV when it’s on. Art when it’s off

Bespoke completează conceptul The Frame, propulsat de Samsung în 2018, ce a oferit o pată de culoare la standul companiei de la IFA din acest an. Fie că este vorba despre televizoare plasate pe perete, pe stand sau pe un chevalet, The Frame împinge limitele imaginilor de calitate atunci când televizorul este pornit, iar atunci când este oprit se va potrivi în designul de interior al încăperii. Adaugă o ramă televizorului și transformă-l în tablou.

Vă las mai jos o serie de fotografii în care vedeți integrarea The Frame în spații diferite:

Etichete: , , , , , ,