CES 2020: Sony pariază pe mașina autonomă

Sony Corporation expune la CES 2020 cele mai noi adiții din gama de produse și servicii oferite de companie.

⇣ Sari la articol
CES 2020: Sony pariază pe mașina autonomă

Președintele și CEO-ul Sony, Kenichiro Yoshida, a declarat în cadul târgului CES 2020, că: „nu este o exagerare să afirmăm că zona de Mobile (telefonie și tot ce presupune acest domeniu n.r.) a fost trendul major al ultimului deceniu. Cred că următoarea tendință dominantă va fi mobilitatea”. Iar pentru evidenția interesul companiei japoneze,acesta a dezvăluit la standul companiei un vehicul-prototip care integrează o serie de tehnologii vizuale și senzoriale ce contribuie la o experiență a condusului autonom mai sigură și de încredere, dar și o gamă de tehnologii extrem de avansate care, împreună, oferă o experiență de entertainment la bordul mașinii fără precedent.Tehnologii sub bagheta Sony

„Safety Coccoon” reprezintă un concept dedicat siguranței în care securitatea și fiabilitatea fiecărui vehicul sunt asigurate în situații variate întâlnite în viața reală în timpul condusului, prin detectarea la 360 de grade a factorilor care ar putea interacționa cu mașina, oferind posibilitatea pregătirii anticipate pentru evitarea oricăror riscuri. La standul Sony, vizitatorii vor putea experimenta evoluțiile Sony în materie de tehnologii vizuale și tactile listate mai jos, care susțin construirea acestui concept. Prin intermediul tehnologiilor Sony, ce depășesc performanțele ochiului uman, compania urmărește consolidarea unor experiențe de mobilitate sigure, de încredere și confortabile.Cu ajutorul senzorilor de imagine CMOS, cu o sensibilitate ridicată, de înaltă rezoluție și cu un interval dinamic extins, eliminând efectul de flicker LED se obține o recunoaștere precisă a obiectelor, chiar și în situații în care detectarea lor convențională ar putea fi dificilă.

  • Tehnologia Solid State LiDAR, care utilizează măsurarea precisă a distanțelor pentru a obține proiecții 3D de mare acuratețe a spațiilor reale.
  • Tehnologia Sensor fusion care îmbină capabilitățile senzorilor cu atribuții variate pentru a crește acuratețea recunoașterii, chiar și în condiții dificile precum ceața deasă, iluminarea din spate sau condusul pe timp de noapte.
  • Soluții senzoriale încorporate Time-of-Flight (ToF) care utilizează tehnologia de măsurare a distanței pentru detectarea oamenilor și a obiectelor din interiorul mașinii. Aceste informații sunt folosite pentru optimizarea sistemului de infotainment și pentru configurarea de interfețe intuitive, precum cele controlate prin intermediul gesturilor, dar și pentru îmbunătățirea siguranței și confortului în interiorul vehiculului.Noi propuneri de mobilitate care oferă confort și divertisment

Eforturile Sony în zona de mobilitate, precum dezvoltarea siguranței, încrederii, confortului și experienței de entertainment, sunt parte dintr-o nouă inițiativă numită „VISION-S”. Primul vehicul prototip integrează tehnologiile vizuale și tactile dezvoltate de Sony, dar și produse software realizate utilizând tehnologiile cloud, de inteligență artificială și de telecomunicații ale Sony, pentru ca funcționalitățile sale să fie permanent actualizate.33 de senzori, inclusiv senzori de imagine CMOS și ToF (Time-of-Flight) sunt amplasați la bordul mașinii, în așa fel încât aceasta să detecteze și să recunoască oameni și obiecte din interiorul și din exteriorul mașinii, oferind suport extins pentru momentele în care utilizatorul se află la volan. Funcția Sony „360 Reality Audio” construiește o experiență audio imersivă, datorită boxelor incorporate în fiecare scaun, pentru a înconjura pasagerii cu sunet de calitate. Scaunele din față au un ecran panoramic pe care fi vizualizat un conținut bogat și divers, grație interfeței extrem de intuitive. Sony va continua să combine tehnologiile sale avansate pentru a oferi siguranță și fiabilitate, țintind în același timp să inspire noi emoții prin intermediul experiențelor de entertainment construite în interiorul vehiculelor.

 

Articole asemanatoare