Google Pay în România: Visa anunță lansarea serviciului în parteneriat cu șapte instituții financiare

Scris de | 17 noiembrie, 2020
Google Pay în România: Visa anunță lansarea serviciului în parteneriat cu șapte instituții financiare

Visa extinde plățile mobile în România cu ajutorul unui parteneriat cu Google Pay și șapte instituții financiare, oferind consumatorilor cât și comercianților o experiență de plată mobilă comodă, simplă și sigură.

România se alătură altor 19 țări europene în care tehnologia de plăți mobile oferită de Visa și Google este deja disponibilă. Bazat pe tehnologia de tokenizare Visa, serviciul Google Pay permite consumatorilor să plătească cu telefonul mobil simplu, rapid și sigur, indiferent dacă se află într-un magazin, folosesc transportul public în drum spre serviciu sau dacă fac cumpărături online.

Google Pay are la bază tehnologia de securitate Visa care înlocuiește datele de plată confidențiale ale cardului cu un identificator unic digital și protejează împotriva fraudei. În condițiile în care se estimează că numărul consumatorilor care fac cumpărături online va atinge 2,1 miliarde în întreaga lume până în 2021, tehnologia de tokenizare Visa joacă un rol vital în consolidarea securității plăților digitale.

Consumatorii din România pot activa serviciul Google Pay din aplicațiile de mobile banking ale Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank, având astfel posibilitatea să facă plăți contactless cu dispozitive mobile, chiar și atunci când cardul lor nu este contactless.

Google Pay în România: Cum activezi serviciul

Extinderea serviciului Google Pay în Europa vine într-un moment în care tranzacțiile contactless înregistrează o creștere spectaculoasă, tot mai mulți consumatori adoptând această metodă extrem de simplă de a plăti prin simpla apropiere a cardului de terminalul POS.

Potrivit datelor Visa, peste 80% din plățile fizice realizate cu carduri Visa la comercianți în Europa erau contactless la sfârșitul lunii septembrie 2020. În România, peste 9 din 10 plăți realizate cu Visa prin card sau telefonul mobil sunt contactless.

Totodată, consumatorii din România vor putea beneficia de limite mai mari pentru tranzacții, fără introducerea codului PIN, față de plata cu cardul contactless, unde în prezent este necesară introducerea PIN-ului pentru sume mai mari de 100 de lei. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei de tokenizare Visa, care oferă un nivel de securitate suplimentar plăților mobile.

Etichete: , , ,