ASUS ZenBook Flip 13 UX363, un laptop convertibil cu o autonomie excelentă

Scris de | 23 noiembrie, 2020
ASUS ZenBook Flip 13 UX363, un laptop convertibil cu o autonomie excelentă

ASUS a lansat în România modelul de laptop convertibil ZenBook Flip 13 UX363, un device ușor, destinat celor care sunt mereu în mișcare, dar și celor care au nevoie de un laptop pentru task-urile curente care să fie destul de puternic și pentru nevoile mai speciale cu care un utilizator se poate confrunta în anumite situații.

Cel mai important aspect la ZenBook Flip 13 UX363 este faptul că acesta poate fi “întors pe toate părțile”, oferind un plus de versatilitate chiar și celor mai pretențioși utilizatori. Balamaua 360 ErgoLift este ce diferențiază acest convertibil de altele, aceasta permițând utilizarea device-ului în toate modurile posibile: laptop, tabletă sau cort (tent mode), dar și în orice poziție intermediară posibilă.

De asemenea, având doar 1,3 kilograme și o grosime de numai 13,9 mm ASUS ZenBook Flip 13 UX363 punctează foarte bine la capitolul portabilitate, fiind foarte ușor de transportat la birou sau în alte locuri unde utilizatorii au nevoie să își desfășoare activitatea. În plus, în ciuda dimensiunilor și greutății reduse, ZenBook Flip 13 UX363 dispune și de o conectivitate foarte bună, având două porturi Thunderbolt V4, un port USB-A 3.2 și un port Micro HDMI.

Legat de conexiunea wireless a lui ZenBook Flip 13 UX363, aceasta vine la standardul WiFi 6 802.11ax la pachet cu două optimizări suplimentare marca ASUS, și anume ASUS WiFi Stabilizer și ASUS SmartConnect. Ele oferă o stabilitate foarte bună conexiunilor WiFi, stabilizatorul filtrând interferențele de semnal wireless, iar funcția SmartConnect conectându-se în mod automat la rețeaua WiFi cu cel mai bun semnal.

În ceea ce privește autonomia bateriei, ASUS ZenBook Flip 13 UX363 excelează, integrând un acumulator de generație actuală care este ajutat foarte mult și de o funcție software care gestionează nivelul de consum. De asemenea, convertibilul dispune și de fast-charging, funcție similară celor pe care le vedem de obicei pe smartphone-urile premium. Aceasta permite încărcarea laptopului de la 0% la 60% în doar 49 de minute.

Performanța este posibilă datorită porturilor de încărcare Thunderbolt V4 și a încărcătorului USB-C care vine la pachet cu un adaptor de priză de 65W. De asemenea, bateria litiu-polimer cu 4 celule rezistă în condiții normale de utilizare până la 14 ore, ceea ce înseamnă că acoperă cu succes durata de lucru a unei zile.

La interior, ASUS ZenBook Flip 13 UX363 vine echipat cu procesoare Intel Core din generația a 11-a, cea mai recentă de pe piață. În România, el este disponibil local în mai multe configurații, în funcție de procesorul ales și de capacitatea memoriei RAM. În plus, device-ul asigură suport și pentru ASUS Pen, pentru profesioniștii care au nevoie de un laptop pe care să poată edita foto sau video.

De asemenea, sunetul lui ASUS ZenBook Flip 13 UX363 este unul de ultimă generație, amplificat în calitate cu ajutorul Inteligenței Artificiale. Acest lucru este foarte folositor mai ales în contextul actual, când multe dintre întâlniri se desfășoară online. Funcția Microfon Clear Voice pe care o poți găsi în aplicația MyASUS va filtra zgomotele de fundal și le va elimina pe cele nedorite, care ți-ar putea distrage atenția în timpul unei ședințe.

Și, pentru că tot am vorbit de aplicația MyASUS, aceasta oferă puntea de legătură ideală între smartphone și laptop, indiferent dacă ești utilizator de Android sau iOS, și aduce cu sine o suită de aplicații proprietare ASUS care sunt menite să optimizeze performanța laptopului pentru ca tu să te bucuri de o experiență de utilizare bună.

În acest sens, ecranul touchscreen NanoEdge, cu diagonala de 13,3 inci, suportă 1096 de niveluri de presiune, precizia foarte mare oferind o senzație foarte naturală și cursivă atunci când laptopul este utilizat în acest mod. În ceea ce privește grafica, ASUS ZenBook Flip UX363 oferă o soluție Intel Iris Xe, ajutată de până la 16GB de memorie RAM și de SSD-uri PCIe 3.0 cu o capacitate de până la 1TB.

În plus, display-ul lui ZenBook Flip 13 UX363 este certificat oficial TUV Rheinland pentru funcția Flicker Free și pentru nivelul scăzut de lumină albastră emisă, lumină ce poate fi dăunătoare ochilor și nivelului de stres dacă te expui o perioadă mai îndelungată de timp, în special seara.

ASUS ZenBook Flip 13 UX363 este disponibil pentru utilizatorii din România la prețuri care pornesc de la aproximativ 5699 de lei, cu taxe incluse. Printre configurațiile disponibile în magazinele retail găsim laptopuri cu procesoare Intel Core i5-1135G7 sau Intel Core i7-1165G7, 8 sau 16 GB de memorie RAM, SSD M.2 PCIe de 512GB, grafică Intel Iris Xe, display LED IPS Full HD cu acoperire 100% sRGB, conexiune Wi-Fi 6 și sistem de operare preinstalat Microsoft Windows 10.

Etichete: , , , , ,