Fondatorul Huawei îi acuză pe politicienii americani că vor să „omoare” compania chineză

Scris de | 27 noiembrie, 2020
Fondatorul Huawei îi acuză pe politicienii americani că vor să „omoare” compania chineză
FOTO via AndroidAuthority

Ren Zhengfei este fondatorul Huawei și totodată unul dintre cei mai puternici oameni din China. La scurt timp după vânzarea diviziei Honor, omul de afaceri a ținut un discurs emoționant de adio destinat angajaților fostei companii de sub umbrela Huawei.

Acesta nu s-a abținut de la cuvinte destul de puternice adresate politicienilor americani, pe care i-a acuzat că vor să „omoare” compania sa.

Conform Reuters, Zhengfei le-a spus foștilor săi angajați pe forumul Honor că decizia de a vinde compania a venit pe fondul restricțiilor impuse de Statele Unite ale Amercii. „Aceștia vor să ne omoare, nu doar să ne corecteze”, ar fi spus miliardarul din China”.

„Deși Huawei face față acestei presiuni, nu vreau să risc locurile de muncă a milioane de angajați Honor. Nu vrem să luăm pe nimeni după noi într-o perioadă în care avem de suferit”, a completat acesta.

Cota de piață a Huawei va scădea la doar 4% în 2021 conform predicțiilor realizate de firme care se ocupă cu cercetarea financiară, iar pe acest segment care se eliberează se vor manifesta mai mulți actori, precum Oppo sau Xiaomi, care vor veni în completarea cererii. Cum Honor nu mai face parte din „imperiul” Huawei, vânzările companiei chineze vor scădea și mai mult.

Viitorul Huawei este incert în acest moment, din cauza tranziției de putere care are loc în SUA. Deși nimeni nu știe încă dacă Joe Biden va continua să aplice restricții companiei din China, precum predecesorul său, este de așteptat ca acestea să fie mai lejere în viitorul apropiat, iar pe asta mizează și Huawei.

Etichete: , , , , , , , ,