Acer anunță primul Chromebook cu procesoare AMD Ryzen și grafică AMD Radeon

Scris de | 8 ianuarie, 2021
Acer anunță primul Chromebook cu procesoare AMD Ryzen și grafică AMD Radeon

Acer a prezentat primul său Chromebook echipat cu noile procesoare AMD Ryzen 3000 din seria C și grafică AMD Radeon, noul Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H / CP514-HH).

De asemenea, Acer anunță și Acer Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1W / CP514-WH) echipat cu cel mai nou procesor AMD Ryzen 3000 seria C și capabilitățile de business ale sistemului de operare Chrome deblocate pentru a sprijini clienții din mediul de afaceri.

Performanță cu procesoarele AMD

Chromebook Spin 514 este primul de la Acer care folosește ultima generație de procesoare AMD Ryzen de înaltă performanță. Bazate pe arhitectura „Zen”, procesoarele mobile AMD Ryzen asigură responsivitate, timp de încărcare rapid și o durată lungă de viață a bateriei.

Prin urmare, totul este rapid pe noul Chromebook, indiferent dacă vorbim despre streaming video, utilizare simultană a mai multor aplicații și a instrumentelor de productivitate office. Noul Chromebook poate ajuta utilizatorii să abordeze proiecte mai complexe pentru muncă și școală, cum ar fi programarea și editarea video.

Chromebook Spin 514 include, de asemenea, grafică AMD Radeon de ultimă generație pentru experiențe de gaming îmbunătățite, streaming și creare de conținut. Modelele cu procesoare quad-core AMD Ryzen 7 3700C sau Ryzen 5 3500C vor avea grafică puternică AMD Radeon Vega încorporată.

Tehnologia procesorului AMD eficientă din punct de vedere energetic contribuie la designul subțire și ușor al Chromebook-ului Spin 514, care oferă până la 10 ore de funcționare a bateriei și portabilitate excelentă cu o greutate de doar 1,55 kg. În plus, Chromebook Spin 514 este echipat cu până la 16 GB DDR4 DRAM și până la 256 GB spațiu de stocare.

Design convertibil și durabiltate de grad militar

Șasiul noului Acer Chromebook Spin 514 este fabricat din aluminiu anodizat, sablat, cu accente elegante pe capacul superior și pe touchpad. Dispozitivul oferă o durabilitate la nivel militar (conform standardului U.S. MIL-STD 810H) și are un șasiu metalic ranforsat care rezistă la căzături, lovituri și coroziune. Șasiul său este proiectat pentru a supraviețui căderilor accidentale de la înălțimi de până la 122 cm și pentru a rezista unei presiuni de până la 60 kg, astfel încât utilizatorii să stea liniștiți cu privire la riscul de accidente.

Afișajul IPS tactil Full HD de 14 inci este acoperit cu sticlă Corning Gorilla Glass, astfel încât să reziste la zgârieturi. Imaginile sunt redate la o claritate bună datorită ramelor laterale subțiri de 6,1 mm care conferă dispozitivului un raport ecran-șasiu de 78%. În plus, tastatura cu opțiune de iluminare sporește productivitatea într-o serie de condiții de iluminare și dispune de taste concave confortabile la utilizare.

Dispozitivul are un design convertibil și poate fi deschis la 360 de grade, permițând utilizarea pentru colaborare, partajare, prezentare sau tastare într-o varietate de medii și scenarii de lucru. Este disponibil în trei culori: Pure Silver, Steel Gray și Mist Green.

Porturi și Wi-Fi pentru conectivitate bună

Noul Chromebook are două porturi USB type-C, ambele acceptând USB 3.2 Gen 1 (până la 5 Gbps), DisplayPort prin USB-C și încărcare USB. De asemenea, mai are și două porturi USB 3.2 Gen 1, unul cu posibilitate de încărcare a dispozitivelor mobile chiar și atunci când Chromebook-ul este oprit și un cititor de carduri MicroSD. O selecție de modele Acer Chromebook Spin 514 au și un port HDMI pentru conectare convenabilă la proiectoare, în timpul ședințelor sau cursurilor.

Acer Chromebook Spin 514 este dispozitivul ideal pentru a fi mereu în contact cu colegii, elevii din clasă și prietenii. Difuzoarele stereo duble integrate sunt excelente pentru divertisment și conferințe video, iar microfoanele duale identifică eficient sunetul pentru a oferi claritate sporită în timpul apelurilor video, atunci când înregistrați audio și video, precum și pentru a sprijini Asistentul Google integrat.

Dual-band Wi-Fi 5 (802.11a/b/g/n/ac) cu tehnologie 2×2 MU-MIMO oferă o conexiune wireless rapidă și fiabilă pentru streaming video mai consistent, folosind camera web HD. De asemenea, Bluetooth 5.0 oferă un mijloc convenabil de conectare la periferice.

Acer Chromebook Enterprise Spin 514

Acer Chromebook Enterprise Spin 514 oferă securitate, capacități enterprise și economii de costuri, ajutând companiile să gestioneze dispozitivele la o scară largă. Chromebook Enterprise deblochează capabilitățile de business încorporate ale Chromebook-urilor Acer și ale sistemului de operare Chrome, permițând administratorilor IT să securizeze, să administreze și să asigure performanța necesară utilizatorilor finali.

Cu zero-touch enrollment, departamentele IT pot livra Acer Chromebook Enterprise Spin 514 către utilizatorii finali, dispozitivul se va înscrie automat în administrarea întreprinderii imediat ce utilizatorul final se conectează la internet. Sistemul de operare Chrome simplifică procesul de implementare, gestionare și alimentare în cloud, crescând în cele din urmă timpul de funcționare și reducând costul total de proprietate (TCO).

Acer Chromebook Enterprise Spin 514 vine cu până la 16 GB DDR4 DRAM și cu până la 256 GB stocare rapidă pe SSD PCIe NVMe.

Suport aplicații

Noile Acer Chromebook Spin 514 și Acer Chromebook Enterprise Spin 514 acceptă aplicații prin Google Play și alte aplicații web, astfel încât utilizatorii vor avea acces la toate aplicațiile preferate, necesare pentru productivitate, creativitate, servicii și multe altele.

Prețuri și disponibilitate

Acer Chromebook Spin 514 (CP514-1H) va fi disponibil în EMEA din luna martie 2021, la prețuri începând de la 529 de euro.

Acer Chromebook Enterprise Spin 514 (CP514-1WH) va fi disponibil în EMEA din luna martie 2021, la prețuri începând de la 799 de euro.

Etichete: , , , ,