Acer lansează două Chromebook-uri destinate utilizării în mediul școlar. Preț și specificații

Scris de | 19 ianuarie, 2021
Acer lansează două Chromebook-uri destinate utilizării în mediul școlar. Preț și specificații

Acer anunță astăzi o serie de noi dispozitive Chromebook de 11 inci pentru segmentul educațional, cu funcții destinate să faciliteze digitalizarea școlilor: standardele militare de durabilitate permit părinților să aibă încredere că dispozitivele sunt fiabile, înscrierea Zero-touch facilitează administrarea de la distanță, iar elevii se vor bucura de responsivitatea intuitivă a sistemului de operare Chrome

Acer Chromebook 511

Acer Chromebook 511 (C741L) este un notebook de 11,6 inci care simplifică procesul de creare a unui mediu digital de învățare, cu o serie de caracteristici de care vor beneficia atât elevii care utilizează dispozitivele, cât și managerii școlii care le vor administra.

Platforma de calcul Qualcomm Snapdragon 7c permite până la 20 de ore de viață a bateriei, oferind o performanță eficientă pentru a ține pasul cu nevoile de învățare ale elevilor. Utilizând Snapdragon 7c, Acer Chromebook 511 oferă, de asemenea, conectivitate 4G LTE pentru a proteja securitatea datelor utilizatorilor și pentru a oferi acces rapid și fiabil la aplicațiile de învățare din cloud – permițând elevilor să ia clasa cu ei și să învețe de oriunde. Cu o greutate de doar 1,3 kg, Acer Chromebook 511 este suficient de portabil pentru ca elevii de toate vârstele să îl poată transporta între ore.

Echipat cu un șasiu MIL-STD 810H testat și rezistent la impact, Acer Chromebook 511 dispune de suporturi mărite și porturi I/O întărite, care îl ajută să reziste la o manipulare dură, în timp ce un sistem de drenaj încorporat în tastatură ajută la protejarea componentelor interne ale dispozitivului în cazul vărsării accidentale de lichide.

Cu Zero-touch enrollment, departamentele IT pot livra atât Acer Chromebook 511, cât și Acer Chromebook 311, care vor fi înscrise automat în administrația școlii imediat ce utilizatorul final se conectează la internet.

Acer Chromebook 311

Creat special pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, Acer Chromebook 311 (C722) este un dispozitiv fiabil, echipat cu un procesor MediaTek MT8183 și conceput în jurul unei serii de standarde de durabilitate și siguranță. Conform standardului MIL-STD 810H, dispozitivul poate supraviețui căderilor de până la 122 cm și unei greutăți de până la 60 kg datorită protecțiilor ce absorb șocurile și a unui design intern îmbunătățit.

O atenție specială a fost acordată tastaturii, o zonă vulnerabilă care se uzează frecvent. Aceasta rezistă la vărsarea a până la 330 ml de apă sau alte lichide, iar tastele au fost ancorate mecanic pentru o protecție suplimentară împotriva îndepărtării.

Acer a construit Chromebook 311 (și Acer Chromebook 511) în conformitate cu o serie de standarde de siguranță. Elementele protectoare din plastic au fost testate și certificate conform standardului de siguranță a jucăriilor ASTM F963-16, dispozitivul îndeplinind și standardul UL/IEC 60950-1 care acoperă toate detaliile, de la siguranța chimică a materialelor, la marginile ascuțite, pentru a se asigura că Chromebook 311 este sigur și adecvat pentru utilizarea de către copiii mai mici.

Acer Chromebook 311 are o durată de viață a bateriei de până la 20 de ore, astfel încât să reziste cu brio unei zile întregi la școală, dar și în timpul orelor petrecute acasă, cu rezolvarea temelor. Acesta include și o serie de funcții pentru a îmbunătățirea învățării colaborative, cum ar fi opțiunea pentru un ecran touch, o cameră web HDR cu un câmp larg de vizualizare pentru cursurile online și toate avantajele sistemului de operare Chrome: timp de pornire mai rapid, interfață ușor de utilizat, protecție malware încorporată, acces la milioane de aplicații Android prin Google Play și multe altele.

Suport aplicații

Noile Acer Chromebook 511 și Acer Chromebook 311 permit instalarea de aplicații prin Google Play și web, astfel încât utilizatorii vor avea acces la toate aplicațiile preferate pentru productivitate, creativitate, servicii și multe altele.

Prețuri și disponibilitate

Acer Chromebook 511 (C741L) va fi disponibil în EMEA din luna martie, la prețuri începând de la 399 euro.

Acer Chromebook 311 (C722) va fi disponibil în EMEA din luna martie, la prețuri începând de la 269 euro.

Etichete: , , , , ,