Intel revine pe piața plăcilor video pentru desktop. Iris Xe va fi destinată PC-urilor mici și medii

Scris de | 27 ianuarie, 2021
Intel revine pe piața plăcilor video pentru desktop. Iris Xe va fi destinată PC-urilor mici și medii
foto via @wikipedia

A trecut mult timp de la ultima încercare Intel de a intra pe piața GPU-urilor, însă astăzi, compania lansează primele sale plăci video pentru desktop. Iris Xe, denumite inițial „DG1”, sunt destinate în principal sistemelor mici și medii pentru corporații sau uz personal.

Intel face echipă cu Asus și alți parteneri pentru a vinde aceste componente către integratori de sisteme care le vor include pe sistemele „pre-made”. La fel ca plăcile grafice Iris Xe Max care au debutat pe laptopuri în octombrie, aceste GPU-uri nu sunt concepute pentru jocuri.

Intel le comercializează ca o modalitate de a îmbunătăți ceea ce este oferit pe PC-urile obișnuite. Acesta va veni cu o grafică mai bună, suport multi-display și accelerare hardware îmbunătățită pentru anumite codec-uri.

Iris Xe va include trei ieșiri de afișare 4K pentru mai multe monitoare, alături de suport HDR și capabilități AI. De asemenea, va suporta decodarea conținutului AV1 și va fi livrat cu 4 GB de memorie video și 80 de unități de execuție. Intel oferă chiar și suport Adaptive Sync, astfel încât vei obține o experiență mult mai cursivă.

Etichete: , ,

Sursa: These are Intel’s first Iris Xe desktop GPUs