Viitoarele smartwatch-uri Apple și Samsung ar putea dispune de funcția de monitorizare a zahărului din sânge

Scris de | 27 ianuarie, 2021
Viitoarele smartwatch-uri Apple și Samsung ar putea dispune de funcția de monitorizare a zahărului din sânge
foto via @straitstimes.com

Un raport al ET News sugerează că viitoarele ceasuri inteligente de la Apple și Samsung vor dispune de funcția de monitorizare a zahărului din sânge. Deși primele zvonuri care au apărut, au fost despre inițiativa Apple in această direcție, raportul se concentrează pe Samsung, care se așteaptă să anunțe trei articole portabile la cel de-al doilea eveniment Unpacked al companiei, din acest an.

În a doua jumătate a anului 2021, dispozitivele Samsung pot fi anunțate alături de noua sa gamă de telefoane pliabile. Funcția nivelului de sânge va ajunge fie la „Galaxy Watch 4”, fie la „Galaxy Watch Active 3”. Ambele sunt nume provizorii, deoarece Samsung nu a confirmat, deocamdată, cum vor fi numite următoarele ceasuri.

Funcția utilizează un senzor optic care ar putea detecta nivelul glicemiei (zahărului) din sânge, care este vital pentru persoanele cu afecțiuni diabetice. Aceasta implică în mod normal extragerea sângelui și utilizarea unui dispozitiv care detectează cantitatea de glucoză din proba de sânge, însă Samsung intenționează să o utilizeze se bazează pe spectroscopie, dezvoltată de cercetările făcute de Samsung și MIT

Apple și Samsung au reușit să introducă capabilități ECG atât pentru ​​Apple Watch Series 6, cât și pentru Samsung Galaxy Watch 3. Desigur, acest lucru s-a întâmplat doar cu aprobarea guvernului deoarece sunt tehnologii de nivel medical. Ne așteptăm ca aceste companii să se confrunte cu același tip de proces de aprobare guvernamentală, dacă monitorizarea glicemiei ajunge la viitoarele ceasuri inteligente.

Etichete: , , , ,

Sursa: Blood sugar monitoring is expected to arrive to Apple and Samsung’s next smartwatches