Apple raportează rezultate financiare record

Scris de | 28 ianuarie, 2021
Apple raportează rezultate financiare record

Apple a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru trimestrul fiscal care s-a încheiat pe 26 decembrie 2020. Compania a înregistrat venituri record de 111,4 miliarde de dolari, în creștere cu 21% față de anul precedent, și câștigurile trimestriale pe acțiuni de 1,68 USD, în creștere cu 35%. Vânzările internaționale au reprezentat 64% din veniturile trimestrului.

„Acest trimestru pentru Apple nu ar fi fost posibil fără determinarea și munca inovatoare a fiecărui membru al echipei Apple din întreaga lume”, a declarat Tim Cook, CEO-ul Apple. „Suntem mulțumiți de răspunsul entuziast al clienților la linia de neegalat de produse de ultimă generație, pe care le-am livrat într-un sezon istoric de sărbători. ”

„Performanța noastră din luna decembrie a fost alimentată de creșterea fiecărei categorii de produse, care a generat înregistrări de venituri în toate segmentele noastre geografice și un nivel record pentru baza noastră de dispozitive active”, a spus Luca Maestri, Director financiar al Apple.

Consiliul de administrație Apple a declarat un dividend in valoare de 0,205 USD pe acțiune pentru cei de dețin din acțiunile comune ale companiei. Dividendul se plătește la 11 februarie 2021 acționarilor.

Apple va transmite în direct pe 27 ianuarie 2021 începând cu ora 14:00, conferința sa despre rezultatele financiare din primul trimestru al anului 2021 pe site-ul oficial. Acest webcast va fi, de asemenea, disponibil pentru reluare timp de aproximativ două săptămâni după difuzare.

Apple furnizează periodic informații pentru investitori pe site-ul său oficial și pe site-ul său de relații cu investitorii. Aceasta include comunicate de presă și alte informații despre performanța financiară, rapoarte depuse sau furnizate SEC, informații despre guvernanța corporativă și detalii legate de adunarea anuală a acționarilor.

Etichete: ,

Sursa: Apple Reports First Quarter Results