WhatsApp: Va fi necesară autentificarea biometrică pentru conectarea la varianta de browser sau la aplicația de PC/Mac

Scris de | 28 ianuarie, 2021
WhatsApp: Va fi necesară autentificarea biometrică pentru conectarea la varianta de browser sau la aplicația de PC/Mac
foto via @news.androidliste.ro

Conectarea contului WhatsApp la browserul web sau aplicația desktop a PC-ului devine puțin mai sigură. În curând, dacă ai activată autentificarea biometrică pe telefon, va trebui să deblochezi aplicația înainte să îți poți conecta contul.

Compania spune că noul sistem este destinat să se asigure că, în cazul în care altcineva va avea acces la telefonul tău, nu va putea să vă conecteze contul la browserul web (ceea ce i-ar permite să vadă mesajele pe care le trimiți sau le primești).

Noul sistem va fi activat în mod implicit pe toate dispozitivele iPhone care rulează iOS 14 cu Touch ID sau Face ID și pe toate dispozitivele Android cu autentificare biometrică activată. Utilizatorii care nu au o configurare de autentificare biometrică pe telefon (sau au oprit) își vor putea conecta contul ca de obicei.

Ca și în cazul oricărei alte utilizări a securității biometrice pe smartphone-urile moderne, nu înseamnă că noul sistem WhatsApp accesează sau colectează scanările faciale sau amprentele digitale.

Mai degrabă, folosește aceleași API-uri de date biometrice pe care le face orice altă aplicație pentru a accesa sistemul de securitate pe dispozitiv ca o măsură suplimentară de autentificare înainte de a permite utilizatorilor să își conecteze conturile. WhatsApp spune că noua actualizare ar trebui să fie lansată pentru dispozitivele compatibile în următoarele săptămâni.

Etichete: , ,

Sursa: WhatsApp adds biometric authentication for logging in on desktop