Lime adaugă scuterele electrice în portofoliul său

Scris de | 29 ianuarie, 2021
Lime adaugă scuterele electrice în portofoliul său
foto via @theverge.com

Lime adaugă un nou membru familiei sale de vehicule electrice comune și anume scuterele electrice. Acestea pot fi închiriate prin intermediul aplicației Lime de pe smartphone, la fel ca trotinetele electrice.

Pentru început, Lime va începe proiectul pilot in Washington si Paris. Compania intenționează să răspândească 600 de scutere electrice în jurul capitalei SUA, în timp ce numărul care va fi lansat la Paris este încă necunoscut. Acestea vor fi disponibile pentru plimbări la începutul lunii martie.

Scuterele sunt fabricate de NIU, o companie chineză care furnizează și companiei Revel din New York. Acestea vor putea parcurge o distanță cuprinsă între 40 și 160 de km. Scuterele Lime vor avea o viteză limitată la 45 km/h și pot fi controlate și monitorizate prin conectivitate wireless.

Scuterele electrice sunt, fără îndoială, o modalitate mai rapidă de a te deplasa, dar pot fi și mai periculoase, în special pentru cei începători. Revel a fost nevoit să-și închidă temporar serviciul în New York anul trecut, după ce au fost uciși doi clienți și unul a fost rănit. În cele din urmă, compania a reluat serviciul cu noi măsuri de protecție pentru clienți, cum ar fi un test obligatoriu de siguranță în aplicație și cerința ca toți doritorii să-și facă un selfie purtând o cască înainte de a li se permite să circule.

Lime speră să evite o tragedie similară, îmbrățișând o serie de măsuri de protecție și siguranță. Clienții trebuie să aibă doar un permis de conducere pentru a circula și să urmeze un curs de siguranță dezvoltat în parteneriat cu Fundația pentru Siguranța Motocicletelor. Testul trebuie finalizat înainte ca orice utilizator să poată începe o plimbare.

Etichete: , , ,

Sursa: Lime adds electric mopeds to its lineup of scooters and bikes