Robinhood a blocat tranzacţionarea pe GameStop. Cât de mult a crescut prețul acțiunilor

Scris de | 29 ianuarie, 2021
Robinhood a blocat tranzacţionarea pe GameStop. Cât de mult a crescut prețul acțiunilor
foto via @usatoday.com

Fenomenul Gamestop ia amploare de la o zi la alta, chiar dacă până acum câteva săptămâni mulți dintre noi nu știam prea multe informații despre această companie. Mai exact, GameStop este o companie americană care vinde jocuri video, console și alte electronice din acest domeniu, după cum ii spune și numele.

Acțiunile lanțului de magazine de jocuri video GameStop au crescut într-un ritm neobișnuit, astfel compania a ajuns în centrul atenției, datorită efortului comun al unor investitori de pe Reddit.

Prețul unei acțiuni a crescut de la 18 dolari la 480 de dolari, in ultima lună, ceea ce a condus capitalizarea pe piață a companiei la o valoare record de 28 de miliarde de dolari.

În cele din umră, Robinhood a anunțat că, începând de vineri, 29 ianuarie, va permite „cumpărări limitate” pe stocuri restrânse. „Începând de mâine, intenționăm să permitem cumpărări limitate ale acestor valori mobiliare”, a spus compania într-o postare pe blog. „Vom monitoriza în continuare situația și vom putea face ajustări după cum este necesar.” Declarația companiei nu detaliază cât de limitate vor fi achizițiile pentru GameStop și celelalte stocuri restricționate.

Decizia de a restricționa achizițiile a provocat o reacție semnificativă și mai multe comitete ale Congresului s-au angajat deja să investigheze Robinhood în urma acțiunii.

În declarația sa, Robinhood a subliniat că decizia de a opri achizițiile a fost luată din cauza riscului intern pentru companie, nu ca răspuns la presiunea externă a altor actori financiari.

„În calitate de firmă de brokeraj, avem multe cerințe financiare, inclusiv obligații nete de capital SEC și depozite ale casei de compensare. Unele dintre aceste cerințe fluctuează în funcție de volatilitatea pe piețe și pot fi substanțiale în mediul actual ”, susține postarea. „Pentru a fi clar, aceasta a fost o decizie de gestionare a riscurilor și nu a fost luată pe direcția factorilor de decizie de piață către care ne îndreptăm.”

Etichete: , , , ,

Sursa: Robinhood will allow ‘limited buys’ of stocks like GameStop starting Friday