Elon Musk susține Dogecoin. Cum a reușit să crească prețul criptomonedei în doar 24 de ore

Scris de | 30 ianuarie, 2021
Elon Musk susține Dogecoin. Cum a reușit să crească prețul criptomonedei în doar 24 de ore
foto via @theverge.com

Prețul criptomonedelor Dogecoin a crescut cu peste 300 la sută în 24 de ore, după ce un forum de pe Reddit și-a propus să o transforme în echivalentul cripto al fenomenului GameStop. Dogecoin a fost uitat in ultima perioadă, deși a prins viață în 2013 din spatele unei glume pe Twitter, însă un forum de pe Reddit numit SatoshiStreetBets a contribuit la creșterea bruscă a acestuia, in mai puțin de 24 de ore.

Dogecoin se ridică în prezent la o plafon de piață de peste 7 miliarde de dolari, datorită unui volum imens de tranzacții în ultimele 24 de ore. Mai exact, utilizatorii forumului SatoshiStreetBets au afirmat că Doge este „gme al cripto”, GME fiind simbolul de pe bursă al acțiunilor GameStop.

Elon Musk, fondatorul Tesla, a contribuit la explodarea prețurilor unor criptomonede din trecut, după ce a postat pe Twitter despre dogecoin, o imagine cu coperta unei reviste intitulate „Dogue”, un joc de cuvinte la adresa reviste „Vogue”.

Fanii lui Elon Musk, care îl urmăresc pe Twitter, dar și utilizatorii Reddit au perceput postările precum o formă de încurajare asupra mișcării dogecoin, lucru care ar fi putut genera cresterea brusca a acestei criptomonede. De asemenea, în 2019, fondatorul Tesla ar fi susținut că aceasta este moneda lui favorită.

Robinhood a început să restricționeze tranzacționarea în criptomonede în această dimineață. CNBC relatează că utilizatorii Robinhood au început să observe că depozitele pentru criptomonede nu mai funcționau vineri dimineață și compania a confirmat că a instituit restricții.

„Datorită condițiilor extraordinare de piață, am oprit temporar puterea de cumpărare instantanee pentru cripto”, spune un purtător de cuvânt al Robinhood într-o declarație adresată CNBC. „Clienții pot folosi în continuare fonduri decontate pentru a cumpăra cripto. Vom continua să monitorizăm condițiile pieței și să comunicăm cu clienții noștri. ”

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Robinhood restricts crypto trading as Dogecoin soars 300 percent