XPG Spectrix S40G, RGB peste tot

Scris de | 2 februarie, 2021
XPG Spectrix S40G, RGB peste tot

Atunci când vrei să îți faci un build nou pentru gaming, vei lua mereu în considerare soluții RGB pentru cât mai multe dintre componente. Dacă acum ceva ani era destul de costisitor să găsești hardware care să ofere astfel de capacități de iluminare, acum acestea sunt mult mai la îndemână și oferă un aspect foarte interesant setup-ului.

Când vorbim de RGB ne gândim la lumini programabile pentru carcasă, la coolerul procesorului sau la marginea de sus a memoriilor RAM. Un SSD M.2 cu o astfel de capacitate nu este primul lucru care îți va veni în minte, însă XPG Spectrix S40G este un mediu de stocare ofertant, care arată foarte bine și se integrează așa cum trebuie în carcasa pe care ai ales-o. În plus, RGB-ul este programabil cu ajutorul unui software.

În ceea ce privește specificațiile lui XPG Spectrix S40G, acesta este un SSD M.2 PCIe Gen 3×4, care va fi compatibil cu cele mai multe dintre plăcile de bază lansate în ultimii ani și funcționează foarte bine ca spațiu de stocare primar, mai ales atunci când vrei să îl folosești pentru sistemul de operare. Ca orice SSD M.2, acesta va face booting de Windows 10 în doar câteva secunde, permițându-ți să economisești timp.

Pe lângă faptul că acest SSD va încărca foarte rapid sistemul de operare, el este foarte folositor și la cele mai noi jocuri. Titlurile AAA recente au nevoie de o viteză mare de citire, iar un HDD tradițional nici nu mai poate fi luat în calcul atunci când îți construiești un setup pentru joacă.

Ca un exemplu, am instalat World of Warcraft: Shadowlands pe acest mediu de stocare, un joc care necesită citirea unei cantități foarte mari de date într-un timp scurt, iar rezultatele sunt extrem de bune. Vei economisi În jur de 20 de secunde față de un HDD clasic, cel puțin în acest caz. De asemenea, vedem tot mai mulți  producători de jocuri că includ necesitatea unui SSD la cerințele minime de sistem.

XPG Spectrix S40G se poate lăuda cu viteze de citire de 3500 MB/s, atunci când este folosit într-un slot PCIe Gen 3×4 și de 3000 MB/s atunci când vorbim de scriere, fiind desigur integrat în același tip de soclu. De notat este că acesta funcționează și cu slot-uri M.2 de generație mai veche, însă performanța va fi oarecum afectată, în sensul că nu vei putea beneficia de viteze la fel de mari.

De asemenea, mai este de notat faptul că XPG Spectrix S40G atinge un MTBF de 2 milioane de ore. Acesta reprezintă timpul mediu măsurat în teste până ce spațiul de stocare cedează, iar rezultatele sunt foarte bune, peste media de pe piață. În plus, pentru un plus de versatilitate și posbilitate de alegere, XPG Spectrix S40G vine disponibil în cinci variante, de 256GB, 512GB, 1TB, 2TB și 4TB.

Etichete: , , ,