Aplicația Robinhood a fost dată în judecată pentru sinuciderea unui utilizator

Scris de | 9 februarie, 2021
Aplicația Robinhood a fost dată în judecată pentru sinuciderea unui utilizator
foto via @economictimes.indiatimes.com

Aplicațiile de tranzacționare de acțiuni au cunoscut o amploare imensă în ultima perioadă, la fel și Robinhood. Din ce în ce mai multe persoane și-au încercat norocul în astfel de „jocuri”.

În iunie anul trecut, Alex Kearns, în vârstă de 20 de ani, a murit prin sinucidere, iar vina a picat pe aplicația de tranzacționare de acțiuni Robinhood, după ce acesta a crezut că a pierdut 730.000 de dolari. Familia sa este de acord că a fost vina aplicației Robinhood, chiar luni dând în judecată compania pentru moarte nedreaptă.

Potrivit plângerii, Kearns nu datora niciodată bani, dar acest lucru nu a împiedicat aplicația Robinhood să sugereze că a făcut-o sau să-i trimită un e-mail cu „acțiune imediată necesară”, spunându-i că trebuie să depună 178.612,73 dolari până pe 17 iunie. Iată o captură de ecran pe care una dintre rudele sale a distribuit-o pe Twitter în iunie anul trecut despre ceea ce aplicația i-ar fi arătat atunci:

Kearns ar fi încercat să contacteze departamentul de asistență Robinhood de patru ori, dar a primit doar un mesaj automat. A doua zi după ce a murit, Robinhood a trimis un alt mesaj automat pentru a-i anunța că nu datorează niciun ban, potrivit unei povești CBS News care include un interviu cu familia acestuia.

Mai târziu în acea lună, când s-a răspândit vestea morții sale, Robinhood a promis să schimbe modul de funcționare a aplicației sale, să-și educe utilizatorii și a promis 250.000 de dolari către Fundația Americană pentru Prevenirea Suicidului.

Robinhood se confruntă acum cu zeci de procese pentru rolul său în saga GameStop / Reddit / Wall Street Bets, unde comercianții individuali s-au unit pentru a manipula acțiunile care au fost scurtcircuitate, dar unii comercianți îi învinovățesc pentru pierderi uriașe după ce Robinhood a înghețat tranzacțiile.

Oricum ar fi, uriașa avalanșă pe GameStop pare să se fi încheiat și, spre deosebire de Kearns, mulți oameni ar fi putut pierde sume enorme de bani reali prin Robinhood și alte aplicații.

Etichete: , , , ,

Sursa: Robinhood sued for wrongful death by family of 20-year-old who died by suicide