Apple a lansat MacOS Big Sur 11.2.1, update ce rezolvă o problemă destul de mare cu bateriile de pe MacBook-urile Pro din 2016 și 2017

foto via @turbosquid.com

Apple a lansat un nou program gratuit de înlocuire a bateriei pentru MacBook Pro 2016 și 2017, care nu se încarcă mai mult de 1%. Problema afectează „un număr foarte mic de clienți”, potrivit companiei din Cupertino.

Starea de sănătate a bateriei pe aceste dispozitive indică „Se recomandă service”. „Dacă starea indică faptul că bateria este normală, aceasta nu este afectată de vreo problemă”, spune Apple.

Pentru a începe înlocuirea bateriei trebuie să contactezi asistența Apple. Compania va examina sistemul Mac înainte de a-l prelua în service pentru a „verifica dacă este eligibil pentru înlocuirea gratuită a bateriei”, spune Apple.

Apple a lansat o actualizare macOS care împiedică apariția acestei probleme pe alte computere MacBook Pro din 2016 și 2017.  MacOS Big Sur 11.2.1 este, de asemenea, destinat să ajute la rezolvarea problemelor de încărcare pentru MacBook Pro 2016 și 2017 și a fost lansat marți. Apple recomandă să actualizezi sistemul fie cu această versiune, fie cu macOS Catalina 10.15.7.