Instagram va dezactiva conturile care trimit mesaje de ură

Scris de | 10 februarie, 2021
Instagram va dezactiva conturile care trimit mesaje de ură
foto via @indianexpress.com

Instagram își întărește poziția cu privire la discursurile de ură în mesajele directe. Compania a anunțat astăzi că va începe dezactivarea conturilor persoanelor care trimit în mod repetat mesaje de ură. Utilizatorii care fac acest lucru nu vor putea trimite mesaje pentru o perioadă de timp nedefinită, dar dacă trimit din nou astfel de mesaje, contul lor va fi dezactivat.

„De asemenea, vom dezactiva conturile noi create și vom continua să dezactivăm conturile pe care le găsim create doar pentru a trimite mesaje abuzive”, se arată într-o postare de pe Instagram.

Politica Instagram privind mesajele de ură interzice atacurile asupra persoanelor bazate pe caracteristici protejate, inclusiv rasa sau religia. Instagram spune că va coopera și cu forțele de ordine atunci când va fi necesar pentru a ajuta în cazurile de discurs de ură.

Această actualizare provine dintr-o situație din Marea Britanie în care vedetele fotbalului au fost vizate de abuzuri rasiste pe Instagram după ce au pierdut un meci. Prințul William, care este și președintele Asociației de Fotbal din Anglia, a emis luna trecută o declarație în care spunea că „abuzul rasist – fie pe teren, în tribune sau pe rețelele sociale – este de dispreț și trebuie să se oprească acum”. Patru cluburi de fotbal au emis, de asemenea, o declarație împotriva abuzului, iar primarul din Greater Manchester a împins rețelele sociale să contribuie la reducerea acestuia.

Această actualizare procedurală ar putea descuraja oamenii să trimită mesaje de acest gen, dar va funcționa și numai dacă Instagram poate continua să dezactiveze rapid conturile pe măsură ce apar.

Etichete: , , ,

Sursa: Instagram announces tougher consequences for hate speech in direct messages