Investiția Tesla de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin este în contradictoriu cu principiile companiei

Scris de | 10 februarie, 2021
Investiția Tesla de 1,5 miliarde de dolari în bitcoin este în contradictoriu cu principiile companiei
foto via @autoblog.com

Tesla tocmai a dat bitcoinului un mare impuls care ar putea duce la mai multe emisii de gaze cu efect de seră din criptomoneda consumatoare de energie. După ce Tesla a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în bitcoin și a anunțat că va accepta moneda ca plată în viitor, prețul acestuia a atins un maxim istoric.

„Este greu de imaginat, sincer o susținere mai credibilă decât una care vine de la oameni precum Elon Musk care inventează viitorul”, spune Garrick Hileman, șef de cercetare la compania de active cripto blockchain.com.

Când prețurile sunt ridicate, crearea de monede noi prin verificarea tranzacțiilor, crește. Dar, chiar dacă această exploatare are loc practic, rezultă emisii de gaze cu efect de seră care alimentează o criză climatică în lumea reală. Acest lucru este în contradicție cu misiunea Tesla de a „accelera tranziția lumii către o energie durabilă”. Prin îmbrățișarea bitcoinului, ajută la creșterea unei criptomonede care consumă energie destul de nesustenabil, sau cel puțin ineficient.

Dacă bitcoin ar fi o țară, consumul său anual de energie electrică ar ocupa locul 30 în lume. Ar folosi puțin sub cantitatea de energie consumată de Norvegia și puțin mai mult decât Argentina, potrivit Cambridge Center for Alternative Finance, care păstrează o estimare actualizată a consumului de energie al bitcoinului. Consumul de energie al Bitcoin a crescut constant din octombrie, pe măsură ce prețul acestuia a crescut.

Cumpărătorii îngrijorați de schimbările climatice ar putea să ia în considerare vehiculele electrice de la alți producători de automobile, spune John Quiggin, profesor de economie la Universitatea din Queensland, care a numit decizia Tesla „vandalism de mediu” într-un e-mail.

ROG Zephyrus G14

Etichete: , , , , ,

Sursa: Tesla’s $1.5 billion bitcoin purchase clashes with its environmental aspirations