Tesla va accepta bitcoin ca formă de plată, după ce a investit 1,5 miliarde de dolari în această criptomonedă

Scris de | 9 februarie, 2021
Tesla va accepta bitcoin ca formă de plată, după ce a investit 1,5 miliarde de dolari în această criptomonedă
foto via @logodesignlove.com

Producătorul de mașini electrice a depus raportul anual de 10 K la SEC în această dimineață și a dezvăluit o nouă investiție în bitcoin. Tesla spune că va începe să accepte bitcoin ca formă de plată pentru produsele lor.

Clienții Tesla au solicitat recent fondatorului și directorului general Elon Musk să accepte bitcoin pentru achizițiile de vehicule. Musk susține criptocurrency pe Twitter, chiar adăugând #bitcoin în profilul său recent, acesta a susținut, de asemenea, Dogecoin în ultima săptămână.

În ianuarie 2021, ne-am actualizat politica de investiții pentru a oferi mai multă flexibilitate, pentru a diversifica și a maximiza randamentele care nu sunt necesare pentru a menține o lichiditate operațională adecvată.

Citește și: Febra aurului – analiză Bitcoin

Ulterior, compania a investit un total de 1,50 miliarde de dolari în bitcoin. Știrile despre investiția Tesla au trimis prețul bitcoinului la peste 43.000 de dolari în această dimineață, atingând maximul istoric. Prețul criptomonedei a crescut treptat de-a lungul anului 2021, deoarece cererea atât din partea cumpărătorilor instituționali, cât și a cumpărătorilor cu amănuntul a crescut. Totuși, rămâne o criptomonedă volatilă.

Tesla tocmai a anunțat prima sa reproiectare majoră a Modelului S de când a lansat berlina electrică în 2012. Mașina actualizată va fi disponibilă în martie și include un design revigorat, un interior nou, și o opțiune de autonomie de 520 de mile. Modelul Tesla X primește, de asemenea, unele îmbunătățiri la exterior și o nouă actualizare interioară.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Tesla to accept bitcoin as payment in ‘near future’ after $1.5 billion investment