Lenovo este noul partener principal al echipei de MotoGP Ducati

Scris de | 10 februarie, 2021
Lenovo este noul partener principal al echipei de MotoGP Ducati

Lenovo și Ducati au anunțat oficial că Lenovo urmează să fie partener principal al echipei Ducati MotoGP. Numele noii echipe va fi „Ducati Lenovo Team”.

Anunțul vine în urma parteneriatului tehnologic care se desfășoară de trei ani între Lenovo și Ducati, acesta reflectând importanța în creștere a tehnologiei hardware avansate în dezvoltarea analizei extinse a datelor, precum și a inteligenței artificiale (AI) și a soluțiilor software inteligente pentru cursele cu motociclete.

Ca partener tehnologic oficial din 2018, Lenovo a permis inginerilor și proiectanților Ducati adoptarea noilor tehnologii dezvoltate atât pentru motocicletele de curse, cât și pentru cele de șosea.

Fiind primul partener tehnologic al Ducati, sistemele, tabletele și serverele performante Lenovo au adus o serie de avantaje tehnologice competitive pentru piloții, motocicletele și motoarele de performanță Ducati. Analizele și simulările care rulează acum în MotoGP folosesc serverul ThinkSystem SE350 de la Lenovo pentru a procesa datele direct la sursă.

Cu ajutorul puterii de procesare, inginerii Ducati sunt capabili să urmărească simulările ajutându-se de AI și machine learning și să dezvolte strategii și mai sigure pe pistă, inclusiv o mai bună gestionare a consumului de anvelope. Tehnicienii au folosit laptopurile Lenovo ThinkPad P1 pentru a extrage și analiza datele direct de pe biciclete, în vreme ce inginerii au folosit laptopuri ThinkPad în garaj pentru a simula posibile configurații de setări ale motocicletelor, îmbunătățind eficiența cu 25% și reducând timpul de luare a deciziilor cu 35%.

De asemenea, Lenovo a proiectat și implementat un cluster de calcul performant (HPC) bazat pe serverele ThinkSystem SD530, SR630 și SR650. Acest mediu HPC permite echipei Ducati să ruleze sarcini de lucru de modelare aerodinamică și testare cu fluide dinamice la viteze mari, ajutând inginerii să dezvolte noi motociclete mai rapide, și menținând în același timp standarde înalte de calitate și siguranță.

Etichete: , ,