Lipsa globală de procesoare va afecta producția iPhone 12

Scris de | 10 februarie, 2021
Lipsa globală de procesoare va afecta producția iPhone 12
foto via @ubergizmo.com

Cerințele mai mari și constrângerile legate de lanțul de aprovizionare cauzate de pandemie provoacă o lipsă globală de procesoare, afectând aproape orice industrie care are nevoie de semiconductori. Analiștii din industrie sugerează că industria auto a fost cea mai afectată, iar problema se va adânci și pe piața produselor electronice de larg consum. Asta înseamnă că și producția Apple iPhone 12 ar putea avea de suferit.

La începutul acestei luni, un reprezentant Microsoft a declarat că lipsa de procesoare va continua pe parcursul primei jumătăți a anului 2021, în timp ce CEO-ul AMD, Lisa Su, avertizează că acest lucru s-ar putea întâmpla pe tot parcursul anului 2021.

Analiștii cred că industria smartphone-urilor în ansamblu va fi afectată și ea, dar nu poate cuantifica extinderea pentru moment. Se spune că industria auto a pierdut aproximativ 61 de miliarde de dolari din vânzările ratate.

Din păcate, nu există nicio soluție rapidă pentru acest lucru. Industria semiconductoarelor este acum la capacitate maximă, astfel încât singura modalitate de a produce mai multe este de a construi fabrici de producție.

Etichete: , ,

Sursa: Global chip shortages to hit iPhone 12 production