macOS a fost detronat. Care este al doilea cel mai folosit sistem de operare din lume

Scris de | 18 februarie, 2021
macOS a fost detronat. Care este al doilea cel mai folosit sistem de operare din lume

De aproape 40 de ani există dezbaterea despre care sistem de operare este mai bun, Microsoft Windows sau Apple macOS. Mai nou, se pare că avem parte de un al treilea concurent cu ambiții serioase pe piața sistemelor de operare, și anume Google.

Chrome OS tocmai a devenit al doilea cel mai utilizat sistem de operare din lume, după ce a depășit macOS, cel care vine preinstalat pe toate sistemele desktop și laptop produse de Apple.

Platforma celor de la Google a depășit pentru prima data macOS, însă cifrele pot părea înșelătoare. Chromebook-urile care rulează OS-ul deținut de Alphabet Inc. fac parte din segmentul low-end al pieței de laptop-uri, deci este normal ca volumul de unități vândute să fie mai mare.

Pe de altă parte, Apple pierde pentru prima dată în istoria sa poziția secundă în topul producătorilor de sisteme de operare, macOS fiind depășit în trecut cu câteva ocazii de Chrome OS, însă numai pe perioade scurte. 2020 este primul an când Google reușește să își învingă rivala din California.

Etichete: , , ,

Sursa: The world’s second-most popular desktop operating system isn’t macOS anymore