Huawei ar putea reduce producția de smartphone-uri la jumătate în 2021

Scris de | 22 februarie, 2021
Huawei ar putea reduce producția de smartphone-uri la jumătate în 2021
foto via @comunic.ro

Huawei încă resimte serios efectele deciziei lui Donald Trump, de a interzice companiilor americane producătoare de software să mai aibă relații comerciale cu gigantul chinez, iar anul 2021 se anunță unul destul de greu pentru compania din Shenzen. Dacă în 2020, Huawei a vândut decent, bazându-se pe gamele care încă dispuneau de serviciile Google, 2021 va fi ceva mai complicat.

După ce CEO-ul companiei, Ren Zhengfei, a anunțat public într-un interviu că Huawei nu intenționează să vândă divizia de smartphone-uri, se pare că drumul pe care acesta l-a ales este altul. Nikkei a anunțat că gigantul chinez a notificat companiile care aprovizionează Huawei cu componente că va produce un număr mult mai redus de telefoane ăn acest an, comparativ cu 2020.

Conform aceleiași surse, Huawei va comanda componente necesare pentru producția a 70-80 de milioane de unități smartphone în acest an, o reducere cu 60% față de cele 189 de milioane de terminale produse în 2020.

În plus, când ne uităm la aceste cifre și le comparăm cu anul 2019, avem o imagine de ansamblu a impactului embargoului comercial. În urmă cu doi ani, Huawei a fabricat 240 de milioane de smartphone-uri.

Gama de produse va fi, de asemenea, afectată. Huawei se vede nevoită să se axeze mai mult pe modelele mid-range, cu 4G, deoarece nu își poate asigura un lanț de aprovizionare suficient pentru terminalele capabile de 5G.

La începutul acestei luni, Gina Raimondo, nominalizarea lui Joe Biden pentru postul de Secretar de Comerț, a declarat că nu vede nici un motiv pentru care Statele Unite ar ridica restricțiile impuse pentru Huawei, susținând în același timp că producătorul chinez reprezintă un risc de securitate națională.

Etichete: , , ,

Sursa: Nikkei: Huawei will cut phone production by more than half in 2021