Samsung va introduce noile etichetele energetice ale UE pentru electrocasnice

Scris de | 3 martie, 2021
Samsung va introduce noile etichetele energetice ale UE pentru electrocasnice
foto via @cnbc.com

În martie 2021 se vor introduce noile etichete energetice ale Uniunii Europene pentru aparatele de uz casnic. Acest lucru a fost stabilit în noua legislație aprobată de Comisia Europeană privind aparatele electronice destinate consumatorilor, precum frigiderele, mașinile de spălat, mașinile de spălat cu uscător și mașinile de spălat vase.

Noile standarde vor modifica ratingurile anterioare de la A+++ la D și vor introduce noile clase de la A la G. Aceste etichete vor include, pentru prima dată, un cod QR care va furniza informații suplimentare, oficiale (necomerciale) – extrase din baza de date europeană pentru etichetarea energetică – la scanarea codului cu un smartphone.

Procesul de proiectare ecologică permite planificarea și dezvoltarea unor produse cu o eficiență energetică mai mare, folosind mai puține resurse și eliminând substanțele periculoase. Acest proces asigură alinierea cu toate reglementările și cerințele globale de mediu și încurajează Samsung în luarea unor măsuri voluntare și în găsirea unor idei prietenoase cu mediul pentru a crea produse într-un mod responsabil utilizatorilor săi.

MAȘINI DE SPĂLAT CU CONTROL AI: RUFELE SUNT GATA CU AJUTORUL INTELIGENȚEI ARTIFICIALE

În segmentul de mașini de spălat, gama AI Control de la Samsung îndeplinește cele mai înalte standarde ale noilor etichetări energetice, certificate cu calitatea energetică A. Prin Inteligența artificială, gama AI Control personalizează procesul de spălare, adaptându-l la preferințele consumatorului și distribuind cantitatea adecvată de apă și detergent grație tehnologiei Auto Dispense prin senzorul de detectare a greutății hainelor. De asemenea, mașina de spălat se poate conecta în mod inteligent cu un uscător compatibil prin tehnologia Auto Cycle Link, astfel încât uscătorul să poată selecta automat o setare optimă după încheierea ciclului de spălare.

Caracteristicile ecologice care se aplică întregii game AI Control includ:

  • Tehnologia EcoBubble economisește energia și oferă performanțe de curățare superioare, protejând culoarea și textura hainelor, chiar și la temperaturi scăzute. Programul Hygiene Steam elimină murdăria din profunzimea țesăturilor, precum și 99,9% din bacteriile și alergenii inactivi pentru a asigura o curățare completă.
  • Tehnologia Digital Inverter, care oferă o eficiență energetică superioară, un zgomot minim și o performanță de lungă durată, cu o garanție de 10 ani, consumă mai puțină energie decât un motor universal.

COMBINE FRIGORIFICE ECOLOGICE: PERFORMANȚE ENERGETICE EXCELENTE PENTRU PĂSTRAREA PROASPĂTĂ A ALIMENTELOR

Designul modular al frigiderelor Samsung BESPOKE le oferă clienților flexibilitatea de a-și adapta frigiderul prin adăugarea de unități suplimentare la cele inițiale sau prin înlocuirea panourile ușilor în funcție de stilul lor de viață individual și de nevoile de design.

Caracteristicile care fac posibil acest nivel de conservare a energiei includ:

  • Tehnologia SpaceMax – permite cu 10% mai puțină penetrare a căldurii din exterior. Noua tehnologie Digital Inverter prezintă o îmbunătățire a eficienței energetice prin controlul inteligent al vitezei pentru a furniza doar cantitatea de răcire necesară, în timp ce compresorul convențional funcționează întotdeauna la nivelul său maxim, beneficiind și de 10 ani de garanție.
  • Twin Cooling controlează frigiderul și congelatorul independent cu ajutorul a două evaporatoare separate și printr-un control electronic precis.
  • Metal Cooling menține alimentele proaspete, chiar dacă utilizatorii deschid și închid frecvent ușa frigiderului.

Etichete: , , , , ,