OnePlus ar putea lansa noul smartphone Nord 2 cu procesor MediaTek

Scris de | 5 martie, 2021
OnePlus ar putea lansa noul smartphone Nord 2 cu procesor MediaTek
foto via @xda-developers.com

OnePlus urmează să lanseze OnePlus Nord în primăvară. Un raport de zvonuri care citează o sursă de încredere indică faptul că noul telefon va fi o actualizare definitivă față de predecesorul său din cel puțin un punct de vedere – procesorul. Noul Nord, aparent setat să fie numit Nord 2, poate veni cu MediaTek’s Dimensity 1200 SoC, un cip de clasă-pilot care este mai puternic decât Snapdragon 765 de gamă medie găsit în primul Nord.

Iată de ce aceasta este o mare problemă pentru MediaTek, în special. Majoritatea telefoanelor Android de ultimă generație vândute în întreaga lume folosesc cipuri de la Qualcomm. O marcă mai „mainstream” precum OnePlus va oferi MediaTek mai multă credibilitate pe piața high-end, în special la nivel internațional, și va oferi, de asemenea, o competiție atât de necesară pentru Qualcomm. A fost intenția MediaTek de a lupta pentru includerea în telefoanele de ultimă generație de când și-a lansat eforturile 5G, iar un acord OnePlus ar fi un pas semnificativ înainte pentru companie.

MediaTek Dimensity 1200 este un cip impresionant. „Construit utilizând un proces de 6nm, dimensiunea octa-core Dimensity 1200 folosește un Arm Cortex A78 ultra-core, trei Arm Core Cortex A78 și patru nuclee Arm Cortex A55, cu un Sub-6 Modem 5G încorporat, un GPU cu nouă nuclee și un APU actualizat cu șase nuclee pentru sarcini de inteligență artificială, care oferă o actualizare de performanță de 10% față de versiunile anterioare. ” Dimensity 1200 acceptă camere de până la 200 megapixeli cu înregistrare video 4K HDR. Poate alimenta afișaje FHD + cu o rată de reîmprospătare de până la 168Hz. De asemenea, oferă opțiuni de conectivitate Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.2.

OnePlus și-a făcut numele în construirea de telefoane emblematice la prețuri accesibile, iar Nordul a revenit la acest lucru după ce au crescut prețurile celorlalte telefoane. Dimensiunea 1200, la un preț rezonabil, dar puternic, se potrivește cu marca Nord și cu propriul etos al OnePlus.  OnePlus livrează probabil OnePlus 9 și 9 Pro cu un procesor Qualcomm Snapdragon 888, dar Nord 2 va fi o opțiune pentru cei care doresc un smartphone puternic fără a fi nevoie să plătească prețuri emblematice, și asta este exact ceea ce MediaTek vrea.

Etichete: , , , ,

Sursa: OnePlus rumored to be teaming up with MediaTek on the Nord 2 phone