Senzorul tele ar putea ajunge pe iPhone-uri abia în 2023

Scris de | 9 martie, 2021
Senzorul tele ar putea ajunge pe iPhone-uri abia în 2023
foto via @ubergizmo.com

Cei care își doresc un senzor telefoto pe dispozitivele companiei din Cupertino vor mai avea de așteptat până în 2023, informează analistul Ming-Chi Kuo. El  a mai spus anterior că modelele din 2022 ar urma să beneficieze de lentila de tip periscop, însă acum crede că aceasta va ajunge mai târziu decât se prevedea inițial. Un astfel de senzor ar permite iPhone-urilor să aibă un zoom optic mai mare, pentru fotografii mai detaliate realizate la distanță.

Tehnologia senzorilor tele a fost deja adoptată de ceva timp pe multe smartphone-uri din industrie. Spre exemplu, Huawei P30 Pro (lansat în martie 2019) oferea un zoom optic 5x, iar modelele de anul trecut au ajuns chiar la un zoom optic 10x. Și la zoom-ul digital compania din Cupertino este bătută, Samsung ajungând până la un zoom de 100x cu modele precum Galaxy S21 Ultra. iPhone-urile actuale ajung până la un zoom optic de 2,5x și unul digital de 12x.

Kuo a oferit mai multe detalii și despre modelele pe care Apple ar urma să le lanseze în acest an, precum și în 2022. Astfel, pentru iPhone 13 Kuo crede că Apple va schimba o componentă FaceID, însă acest lucru va rezulta mai mult într-un beneficiu pentru Apple, scăzând costul de producție, decât pentru utilizatorul final.  

Pentru iPhone-ul din 2022, Kuo spune că se așteaptă ca Apple să adopte un nou design care să reducă mărimea celebrului „breton” al telefoanelor companiei din Cupertino. Este foarte posibil ca acest design să fie similar cu unul descris anterior de analist, care ar renunța complet la notch în favoarea unui ecran cu o perforație, așa-numitul hole-punch pe care îl găsim pe mai multe telefoane cu Android.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Kuo: 2023 iPhones to Feature 'Periscopic' Telephoto Lens