YouTube interzice complet videoclipurile înșelătoare despre vaccinul Covid-19

Scris de | 13 martie, 2021
YouTube interzice complet videoclipurile înșelătoare despre vaccinul Covid-19
foto via @bbc.com

YouTube a eliminat peste 30.000 de videoclipuri înșelătoare despre vaccinare Covid-19 în ultimele cinci luni. O purtătoare de cuvânt a YouTube a spus că videoclipurile contrazic informațiile despre vaccinuri de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau de la autoritățile sanitare, cum ar fi NHS.

În octombrie, a interzis orice formă de dezinformare a publicului în ceea ce privește vaccinului, în încercarea de a contracara încercările de discreditare a loviturilor. Acesta a adăugat că, în ultimul an, a eliminat peste 800.000 de videoclipuri pentru dezinformare a coronavirusului. Această cifră acoperă mai mult decât vaccinurile, dar afirmații mai largi „nefondate din punct de vedere medical” despre virus.

Sau care includ afirmații false cum că vaccinul ucide oamenii, provoacă infertilitate sau conține un microcip secret care va fi implantat în destinatari. În primele etape ale pandemiei, YouTube găzduia numeroase teorii ale conspirației despre boală și chiar afirmații false despre „remedii” inexistente. În ciuda interzicerii acestui conținut, găsirea și ștergerea acestuia rămân o luptă pentru YouTube și alte platforme sociale.

Videoclipurile în care persoane acreditate medicale prezintă afirmațiile false privind vaccinul sunt foarte eficiente. Aceste tipuri de videoclipuri au prosperat pe platforme precum YouTube – și unii dintre principalii vinovați încă folosesc YouTube pentru a cultiva un public de sute de mii de abonați.

Etichete: , , , ,

Sursa: YouTube deletes 30,000 vaccine misinfo videos