Google: Nest Hub 2 vine cu funcția de monitorizare a somnului

Scris de | 17 martie, 2021
Google: Nest Hub 2 vine cu funcția de monitorizare a somnului
foto via @bgr.com

Google tocmai a dezvăluit un nou display inteligent Nest Hub, care este acum disponibil pentru precomandă din magazinul Google la 99,99 USD. Noul dispozitiv va oferi multe dintre aceleași caracteristici ca și modelele anterioare, inclusiv asistența Google Assistant pentru a răspunde la întrebări și mai multe aplicații de divertisment, inclusiv Netflix, YouTube și Spotify.

Dar noul Nest Hub vine cu o funcție interesantă care nu era disponibilă pe dispozitivele anterioare: un tracker de dormit care utilizează cipul radar Soli de la Google.

Google a dezvăluit radarul Project Soli cu mult înainte de a-l aduce pe Pixel 4 acum câțiva ani. Cipul Soli (Motion Sense) a fost utilizat cu sistemul de recunoaștere a feței 3D și le-a permis oamenilor să controleze Pixel prin gesturi. Oricât de sofisticată ar fi fost această caracteristică, nu adăuga prea mult la Pixel. Google a eliminat prompt cipul Soli de pe Pixel 5, la doar o generație după debut, dar același cip este acum împachetat în cel de-a doua generație Nest Hub.

Motion Sense va măsura acum calitatea somnului unei persoane analizând mișcarea acestuia. Noul Nest Hub nu are cameră și folosește doar radar pentru a detecta mișcarea. Tehnologia Sleep Sensing combină informațiile radar cu sunetele. Poate monitoriza sforăitul și tusea și poate prezenta aceste informații în rapoartele privind somnul. Ecranul inteligent se va conecta la alți senzori și ar putea lua în considerare informațiile despre temperatură și lumină. Nu este necesar niciun element portabil pentru a prelua date suplimentare. 

Funcția Sleep Sensing este opțională și se poate dezactiva oricând. Motion Sense nu va înregistra corpuri sau fețe specifice, iar datele de tuse și sforăit sunt procesate pe dispozitiv, ceea ce înseamnă că fișierele audio nu vor fi trimise la Google. Datele despre somn vor fi partajate cu Asistentul Google, dar Google spune că nu va folosi datele despre somn pentru personalizarea anunțurilor, iar utilizatorii pot examina și șterge date în orice moment. Sleep Sensing va fi disponibil ca probă până anul viitor, dar apoi Google îl va transforma într-un serviciu de abonament. Google nu a spus cât va costa funcția.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Google’s new Nest Hub uses a radar to monitor your sleep