Facebook a adăugat suport de criptare a cheilor de securitate hardware pentru smartphone-uri

Scris de | 19 martie, 2021
Facebook a adăugat suport de criptare a cheilor de securitate hardware pentru smartphone-uri

În viețile noastre uber-conectate, este mai important ca niciodată să ne consolidăm conturile online cu parole sigure. Având în vedere hacks, problemele de autentificare și parole descoperite, escrocherii de tip phishing, încălcări ale bazelor de date și informații personale compromise, securizarea conturilor noastre prin autentificare cu doi factori (2FA) devine și o necesitate.

Facebook și alte aplicații sociale de genul acesta au oferit mult timp utilizatorilor posibilitatea de a adăuga un strat suplimentar la securitatea lor de conectare, permițând autentificarea în doi factori, fie prin SMS, fie printr-un serviciu de autentificare terță parte, cum ar fi Google Authenticator sau Authy.

Acum, Facebook le permite utilizatorilor Android și iOS să meargă cu un pas dincolo de aceste servicii și să folosească o cheie de securitate hardware pentru suport de criptare și mai mare, potrivit unui raport al Engadget. Compania le-a permis utilizatorilor să se conecteze la Facebook pe desktop cu o cheie de securitate fizică încă din 2017, dar abia acum aduce această opțiune utilizatorilor de telefonie mobilă.

Odată ce un utilizator își obține cheia de criptare securizată, tot ce trebuie să facă este să acceseze secțiunea Securitate și autentificare a aplicației, să atingă autentificarea cu doi factori și să urmeze instrucțiunile. Programul de protecție avansată Google este un program care permite clienților să achiziționeze cheile de securitate proprii Titan sau să utilizeze opțiuni de la terți. Unele dintre cele mai populare și mai reputate chei de criptare terță parte sunt realizate de o altă companie numită Yubico.

Ambele sunt opțiuni bune și ambele vor funcționa cu dispozitive Android și iOS, deși pe Android, puteți conecta cheia la unitatea USB-C sau puteți utiliza NFC pentru a o activa. Atunci când este utilizat cu unul dintre cele mai bune servicii VPN și unul dintre cele mai sigure telefoane Android, cum ar fi Google Pixel 5, puteți parcurge un drum lung spre păstrarea sigură a conturilor, datelor și identității în timp ce sunteți online.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: Facebook has added hardware security key encryption support for Android phones