NASA și SpaceX au semnat acordul de schimb de informații pentru a îmbunătăți siguranța în spațiu

Scris de | 20 martie, 2021
NASA și SpaceX au semnat acordul de schimb de informații pentru a îmbunătăți siguranța în spațiu
Foto via Business Insider

SpaceX-ul lui Elon Musk are mai mult de o mie de sateliți mici care orbitează Pământul ca parte a rețelei sale Starlink. Pentru a se asigura că nu există coliziuni în spațiu, NASA spune că va funcționa cu compania Musk în baza unui nou acord semnat joi.

NASA și SpaceX au semnat acordul de schimb de informații pentru a îmbunătăți siguranța în spațiu, a spus NASA. Acordul comun este conceput pentru a se asigura că cei doi își comunică reciproc despre lansările și traiectoriile viitoare, astfel încât orice navă spațială, sateliți sau alte active să evite coliziunea.

„Societatea depinde de capabilitățile spațiale pentru comunicații globale, navigație, prognoză meteo și multe altele”, a declarat Steve Jurczyk, administrator în funcție al NASA. „Odată ce companiile comerciale lansează tot mai mulți sateliți, este esențial să creștem comunicațiile, să schimbăm date și să stabilim cele mai bune practici pentru a ne asigura că toți menținem un mediu spațial sigur.”

NASA și SpaceX lucrează în mod obișnuit împreună la lansări, inclusiv zborul Crew Dragon din mai anul trecut. Aceasta a fost prima lansare a astronauților pe solul SUA din 2011.

Etichete: , , ,

Sursa: NASA, SpaceX to share information so they don't crash into each other